U21: Inför Kalmar FF – Ängelholms FF

5 augusti, 2009 |

Kalmar FF spelar i dag seriematch i Folksam U21 Södra mot Ängelholms FF. Matchen spelas på Fredriksskans b-plan och startar klockan 18:00.

Kalmar FF spelar i dag seriematch i Folksam U21 Södra mot Ängelholms FF. Matchen spelas på Fredriksskans b-plan och startar klockan 18:00.

Efter en turné med fem bortamatcher i rad är det så äntligen dags för hemmamatch för U21-laget. Ängelholms FF är kvällens gäster på Fredriksskans och laget kommer till Kalmar som tabellsexa med 19 inspelade poäng på elva seriematcher. Laget har hitills under säsongen spelat sex bortamatcher och på dessa har fyra segrar bärgats. Så i kväll på Fredriksskans får U21-laget verkligen se upp för ett Ängelholm som verkar vara ett betydligt bättre lag på bortaplan än hemma på Ängelholms IP. I senaste omgången blev det dock förlust i det heta skånederbyt sedan Helsingborgs IF vunnit med 3-1 på Olympiafältet.

Kalmar FF kommer som sagt från fem raka bortamatcher och laget toppar tabellen i Folksam U21 Södra på 33 poäng. U21-laget har en poäng bättre än Halmstads BK och dessutom två matcher mindre spelade. På tolv spelade seriematcher har det endast blivit en förlust och den kom i början på maj då smålandskollegan Östers IF vann på Fredriksskans med 2-0. Det unga U21-laget visar även upp en imponerade målskillnad då laget gjort hela 34 mål framåt och endast släppt in fyra stycken bakåt.

Inför kvällens talar statistiken för Kalmar FF som har tre raka vinster mot Ängelholms FF. Vårmötet på Ängelholms IP slutade 4-0 till KFF efter två mål av Robin Östlind och ett vardera av Petter Lennartsson och Leandro Rodrigues. Mer om den matchen kan du läsa här. Säsongen 2008 slutade matchen på Fredriksskans 4-0 och bortamatchen 3-2. Tittar vi ännu längre tillbaka i tiden så har KFF faktiskt inte förlorat mot ÄFF på de sju senaste möterna.

Kvällen huvuddomare är Conny Jacobsson från Kalmar. Björn Gustavsson och Bengt Andersson är assisterande.

Hemsidan finns på Fredriksskans för liverapportering från matchen. Vi startar upp klockan 17:45 och för att komma till liverapportering, minut för minut, klickar du här, alternativt extern länk nedan.

Giles Stille har tagit ut en 17-manna trupp och följande spelare kommer att starta kvällens match på Fredriksskans.

Zlatan Azinovic, Mattias Johansson, Markus Thorbjörnsson, Petter Lennartsson, Johannes Lagesson, Marcus Mårtensson, Lasse Johansson, Joakim Karlsson, Hampus Bohman, Jimmie Augustsson, Robin Östlind.

Avbytare
Etrit Berisha (mv)
Måns Söderqvist
Andreas Thuresson
Alexander Pettersson
Mattias Jung
Erik Hoang

Giles Stille inför matchen:
– Vi gjorde en godkänd match nere i Ängelholm och jag hoppas att killarna kan göra en lika bra insats till kvällens match. Vi har visat upp bra spel sista matcherna, men nu väntar en lång höstsäsong och då är det ytterst viktigt att vi har spelare som går in till varje match och gör en bra prestation. 

Kalmar FF hälsar alla välkomna till kvällens U21-match på Fredriksskans!

Annons