U21: KFF föll på stopptid mot MFF

21 augusti, 2012 |

Kalmar FF förlorade med 0-1 mot Malmö FF i tisdagens U21-match på Sandskogens IP

Kalmar FF förlorade med 0-1 mot Malmö FF i tisdagens U21-match efter att hemmalaget i den 92:e minuten avgjort matchen på Sandskogens IP i Ystad. Ett resultatet som innebär att Kalmar FF kommer att missar höstens A-slutspel.

Publiken på Sandskogens IP i Ystad fick se en spelmässigt jämn första halvlek. Hemmalaget skapade dock mest och bäst målchanser men en storspelande Lucas Hägg Johansson (bilden) mellan stolparna såg till att halvleken förblev mållös.

I den andra halvleken spelade KFF upp sig, fick längre anfall och skapade också en hel del målchanser. Men ineffektiviteten har varit ett stort problem under den här säsongen och kvällens match ar inget undantag.

I mitten på andra halvleken fick hemmalaget straff som Lucas räddade och strax efteråt blev KFF decimerat till 10 spelare sedan Liridon Leci fått sitt andra gula kort och fick lämna planen. Trots det stod KFF upp bra men till slut fick hemmalaget utdelning. Detta på övertid när Erik Pärsson kunde trycka in 1-0 efter en hörna som kom tillbaka in i straffområdet igen.

– Självklart surt med ett baklängesmål i den 92:e minuten. Men sett till hela matchen gör vi idag en betydligt bättre laginsats än senast mot MFF på hemmaplan, säger U21-coachen Lasse Johansson som trots uddamålsförlusten hittade ljusglimtar.

– Vi ger dem en bra fight och Lucas gör en rikigt bra match i målet. Mathias Jung slet förtjänstfullt på mitten och Måns var bra, framförallt i första halvlek.

För KFF återstår det två seriematcher – Falkenbergs FF på hemmaplan och IFK Värnamo på bortaplan.