U21: Kvartsfinal mot Östers IF

13 oktober, 2009 |

Kalmar FF spelar i dag kvartsfinal mot Östers IF i U21-mästerskapet. Matchen spelas på Fredriksskans och startar klockan 17:00.

U21-serien rullar vidare med finalspel och kvartsfinal mot Östers IF. Ett rödblått lag som under säsongens seriespel var ofina att besegra Kalmar FF i båda möterna och kan vi nu hoppas på gruvlig revanch i dagens kvartsfinal på Fredriksskans.

Kalmar FF spelar i dag kvartsfinal mot Östers IF i U21-mästerskapet. Matchen spelas på Fredriksskans och startar klockan 17:00.

U21-serien rullar vidare med finalspel och kvartsfinal mot Östers IF. Ett rödblått lag som under säsongens seriespel var ofina att besegra Kalmar FF i båda möterna och kan vi nu hoppas på gruvlig revanch i dagens kvartsfinal på Fredriksskans.

Östers IF tog sig vidare till U21-slutspelet efter en fjärde plats i seriespelet och i slutspelets mellanrunda och tillika gruppspel lottades man in tillsammans med Qviding FIF, IF Elfsborg och IF Brommapojkarna. En grupp som man gick obsegrade igenom efter en seger och två oavgjorda matcher. Segern kom hemma på Värendsvallen mot Qviding 3-2 och veckan efter spelade man 1-1 på Borås Arena. Den avslutade omgången blev dramatiskt värre då laget behövde ta minst en poäng mot Brommapojkarna. Efter underläge 0-1 på Värendsvallen med tio minuter kvar så frälste Anton Henningsson hemmapubliken med att både bli fälld i straffområdet och säkert slå in den efterföljande straffen. Ett mål och en nödvändig poäng som räckte för avancemang vidare till finalspel och dagens kvartsfinal på Fredriksskans.

Ludwig Ernstsson som är ansvarig för Östers U21-lag har presenterat följande trupp via osterfotboll.com.

Rasmus Rydén (mv)
Darmin Sobo (mv)
Martin Andersson
Alexander Henningsson
Anton Henningsson
Fredrik Lundgren
Ivan Spahic
Fredrik Modigh
Dennis Sjöbäck
Christoffer Katenda
Gustav Hallberg
Kalle Lindblad
Kreshnik Asllani
Oliver Nedanovski
Axel Johansson
Christoffer Järnesjö

Kalmar FF:s U21-lag med Giles Stille som huvudansvarig hade inga större problem med att ta sig vidare från Grupp 1. Tre raka segrar i tur och ordning mot IK Sirius, Falkenbergs FF och GAIS gör att laget är för tredje årets i följd vidare till kvartsfinal i U21-mästerskapet. Kvartsfinaler som tidigare år dock har slutat med respass direkt efter förluster mot IF Elfsborg 1-0 2007 och hela 6-1 mot Malmö FF förra året. Ett MFF som sedan för övrigt gick hela vägen och är regerande U21-mästare efter 5-4 i finalen mot IFK Norrköping FK.
I U21-mästerskapets finalspel finns det också chans för lagen till sköna prispengar. De fyra lag lag som tar sig vidare till semifinal är garanterade 25.000 kronor och förlorade finallag erhåller en check på 75.000 kronor. Går man hela vägen och får lyfta bucklan senare i höst inkasserar man en summa på 200.000 kronor.

Förutom dagens kvartsfinal mellan Kalmar FF och Östers IF tar ikväll Halmstads BK emot Ängelholms FF på Örjans Vall. Helsingborgs IF reser till Grimsta IP för möte med IF Brommapojkarna. Den fjärde matchen, Malmö FF mot Falkenbergs FF spelas på torsdag på Malmö Stadion. Noterbart är alltså att hela sex, alla som gick till slutspelet, av de åtta kvartsfinalfinalisterna kommer från den Södra serien som Kalmar FF vann under den gångna säsongen.

Dagens domare är Nermin Cisic från Värnamo. Sandro Smailagic från Kalmar och Björn Gustavsson från Rockneby är assisterande.

För alla er som inte har möjlighet att se dagens match så finns hemsidan plats på Fredriksskans. Med start klockan 16:45 kan du följa liverapportering från matchen. Klicka in dig på vår matchblogg för U21-laget som du hittar här eller via extern länk nedan.

Giles Stille har tagit ut 16 spelare och presenterar följande trupp:

Zlatan Azinovic (mv)
Etrit Berisha (mv)
Ludvig Öhman
Markus Thorbjörnsson
Rasmus Sjöstedt
Mattias Jung
Tobias Carlsson
Petter Lennartsson
Erik Israelsson
Joakim Karlsson
Daniel Ahonen
Måns Söderqvist
Anton Arvidsson
Jimmie Augustsson
Marcus Mårtensson
Alexander Pettersson

Giles Stille inför matchen:
– Vi har stor respekt för Öster. Många duktiga spelare som har gjort det bra ifrån sig under seriespelet och i slutspelet. Ett lag med mycket enerig och stor löpvillighet så det gäller verkligen för oss att komma upp i samma nivå som våra senaste matcher. Trots förlusterna mot Öster under säsongen tycker jag att prestationen var godkänd i båda matcherna även om det inte räckte ända fram. Jag tror och hoppas att vi kan få revansch idag.  

Kalmar FF hälsar alla välkomna till Fredriksskans och dagens kvartsfinalmatch. I samband med matchen är även kiosken öppen så en kopp kaffe med en kokt med bröd kan inhandlas i pausen.

Annons