U21: Ny förlust i slutspelet

28 september, 2011 |

Kalmar FF förlorade kvällens hemmamatch mot IF Brommapojkarna med 2-0

På onsdagskvällen åkte Kalmar FF på sin andra raka förlust i U21-slutspelet. Gästande IF Brommapojkarna vann med 2-0 (1-0) inför drygt 150 åskådare på Fredriksskans. Därmed att Kalmar FF:s chans att nå en kvartsfinal borta trots att en match återstår i gruppspelet.

– Bra försvarsspel men inget vidare anfallsspel, konstaterade en besviken U21-coach Lasse Johansson efter matchen.

Kalmar FF stod på noll poäng inför kvällens hemmamatch mot IF Brommapojkarna. Vid seger hade Kalmar FF haft en teoretisk chans att ta sig vidare som ett av två lag till kvartsfinal i U21-slutspelet. Men det ville sig inte riktigt för FF-bilagan mot Brommapojkarna som med ett mål i vardera halvlek lämnade Fredriksskans med samtliga tre poäng. Nu blir den avslutande gruppspelsmatchen hemma mot IFK Norrköping om två veckor helt betydelselös för U21-laget som för första gången på fem år missar en kvartsfinalplats i U21-slutspelet.

Martin Falkebon gav Brommapojkarna ledningen i den 28:e när han ganska ostört kom förbi på vänsterkanten och kunde lägga in bollen bakom Sebastian Feddersen. Första halvlek var jämn, bjöd på dåligt spel från båda lagen och målchanserna var ganska lätträknade.

– Vi slarvade lite på deras första mål, säger Lasse Johansson som fick se ett betydligt bättre spel efter paus.

– Efter paus lyfte vi upp spelet bättre och fick press på dem. Vi skapade bra med chanser och borde fått med oss en kvittering.

Anton Sandberg Magnusson fastställde slutresultatet till 0-2 med matchen sista spark.

– Vi blottar oss lite i slutet på matchen då vi satsar allt framåt, avslutar Lasse Johansson.

Kalmar FF:s sista gruppspelsmatch spelas 12 oktober klockan 17:00 då IFK Norrköping kommer på besök till Fredriksskans.