U21: Pavic straffade Helsingborg

1 oktober, 2013 |

Kalmar FF besegrade Helsingborgs IF med 1-0 i Folksam U21 B-slutspel

Kalmar FF besegrade Helsingborgs IF med 1-0 i tisdagens hemmamatch i Folksam U21 B-slutspel. Matchens enda mål föll i den 78:e minuten och kom på straff genom Mattias Pavic.

Kalmar FF U21 fortsätter att rada upp segrar i Folksam U21 B-slutspel. I eftermiddag kom den tredje segern när laget besegrade Helsingborgs IF med 1-0, efter 0-0 i halvtid.

Matchens enda mål föll i den 78:e minuten och kom på straff genom Mattias Pavic. Upprinnelsen till straffen var att Archford Gutu blev fälld i straffområdet och fram stegade Mattias Pavic som var iskall och placerade in bollen bakom HIF-målvakten Måns Lagmark.

Vid dagens match gjorde även målvakten Zlatan Azinovic comeback efter drygt 6 månaders skadefrånvaro. Azinovic fanns med i startelvan, spelade 45 minuter och hade en lugn dag på jobbet.

Segern innebär att Kalmar FF avancerade upp till en andra plats i tabellen.

För Kalmar FF rullar B-slutspelet vidare med hemmamatch mot Halmstads BK måndagen den 7 oktober klockan 16:00.

Assisterande tränare Fredrik Carlén efter matchen:
– Killarna visar pigga ben idag och gör en riktigt bra prestation. Vi skapar flera kvalificerade målchanser och bör kanske i ärlighetens namn gjort fler mål, men trots det är vi väldigt tillfreds med hur killarna genomförde matchen.