U21: Poänglöst i Växjö

1 maj, 2012 |

Kalmar FF åkte på tisdagen på säsongens första förlust efter 1-3 mot Östers IF

Kalmar FF U21 åkte på tisfdagen på säsongens första förlust i Folksam U21 Södra efter 1-3 mot Östers IF på Värendsvallen. KFF:s mål gjordes av Johan Bertilsson.

Kalmar FF U21 hade en tung tisdagseftermiddag på ett soligt Värendsvallen i Växjö och fick inkassera säsongens förlust i Folksam U21 Södra efter 1-3 mot Östers IF. Hemmalagets seger grundlades i första halvlek med två snabba mål inom loppet av sju minuter av Lucas Ohlander och efter det lyckades inte KFF resa sig.

– Vi gör en av våra sämsta halvlekar på mycket länge och la bort matchen första 45 minuterna. Vi gjorde inte alls som vi hade tänkt oss utan var och en sprang och jobbade för sig och då blir det jobbigt, säger en mycket besviken U21-coach Lasse Johansson efter matchen.

KFF snackade ihop sig i halvtid och spelet blev stundtals bättre efter paus. Johan Bertilsson reducerade i den 47:e minuten men så mycket mer blev det inte för KFF som fick se Anton Henningsson göra 3-1 två minuter före slutet.

– Det blev lite bättre i andra halvlek men då var det redan för sent, säger Lasse Johansson

För Kalmar FF väntar härnäst ännu en bortamatch när man på tisdag i nästa vecka åker till västkusten för möte med nykomlingen Falkenbergs FF.