U21: Rustemajs hattrick gav storseger

23 april, 2012 |

Besnik Rustemaj slog till med ett hattrick när Mjällby AIF besegrades med 5-0

Kalmar FF U21 tog på måndagskvällen säsongens andra raka hemmaseger när Mjällby AIF besegrades med 5-0 (2-0) inför drygt 150 åskådare på Fredriksskans. Hetast i KFF var anfallaren Besnik Rustemaj som svarade för ett hattrick när han satte 1-0, 2-0 och 4-0. Måns Söderqvist och Erik Hoang stod ör varsitt mål och kvällens seger innebar att Kalmar FF gick upp i serieledning i Folksam U21 Södra.

I hemmapremiären för knappt två veckor sedan besegrades Landskrona BoIS med 5-0. I kväll på Fredriksskans bjöd laget publiken på ännu ett målkalas när Mjällby AIF besegrades med 5-0, efter 2-0 i halvtid.

Besnik Rustemaj (bilden) inledde målskyttet i den 9:e minuten när han slog in bollen efter en målvaktsretur från Alexander Lundin. Knappt tjugo minuter senare slog Rustemaj till igen när han snappade upp ett målvaktsmisstag och rullade in bollen i öppet mål. Några minuter tidigare hade gästernas Anton Dahlström fått lämna planen efter att ha snackat till ett rött kort. En utvisning som blev helt avgörande och efter det kunde KFF kontrollera matchen fullständigt.

I inledningen på andra halvlek kom 3-0 efter ett långskott signerat Måns Söderqvist och i den 69:e minuten fullbordare Rustemaj sitt hattrick när han från nära håll enkelt kunde stöta in 4-0.Tio minuter före full tid fastställde Erik Hoang slutresultatet till 5-0 och KFF tog därmed sin andra raka seger på hemmaplan och gick upp i serieledning i Folksam U21 Södra.

Lagledaren Fredrik Carlén efter matchen:
– Spelmässigt gör vi väl ingen bra match, men samtidigt kontrollerar vi Mjällby som hade det svårt att skapa några målchanser. Jag tycker dock att vi borde ha utnyttjat vårt överläge bättre efter utvisningen och även om vi gör ett par fina mål och hela fem mål så borde vi kunnat skapa ännu mera målchanser.

Kalmar FF U21 nästa match spelas tisdagen den 1 maj då Östers IF väntar på bortaplan.