U21: Seger mot HBK på Gasten

7 oktober, 2013 |

Kalmar FF besegrade Halmstads BK med 3-1 i Folksam U21 B-slutspel

Kalmar FF besegrade Halmstads BK med 3-1 (1-1) i måndagens match i Folksam U21 B-slutspel. Papa Diouf blev tvåmålsskytt och Sebastian Andersson stod för ett mål.

Kalmar FF U21 tog på måndagen sin tredje raka seger i Folksam U21 B-slutspel när laget besegrade gruppettan Halmstads BK med 3-1 inför 85 åskådare på Gasten A. KFF passerade därmed HBK i tabellen och toppar nu tabellen med 12 poäng efter 5 spelade matcher.

Om två veckor spelas den avslutade omgången och för KFF väntar bortamatch mot Östers IF som i dagens match besegrade Helsingborgs IF med 3-1 på Olympiafältet i Helsingborg.

Kalmar FF fick en bra start på matchen då Sebastian Andersson gjorde 1-0 i den 12:e minuten. HBK kvitterade i den 40:e minuten och resultatet stod sig halvleken ut.

KFF dominerade andra halvlek och kunde välförtjänt till slut vinna med 3-1. Detta efter två mål signerat yttermittfältaren Papa Diouf inom loppet av 15 minuter.

Assisterade tränare Fredrik Carlén efter matchen:
– Vi genomför matchen på ett riktigt bra sätt. Prestationen första 30 minuterna är klanderfria, sedan slår vi av något på tempot och bjuder in HBK i matchen igen genom att vi låter de kvittera strax innan paus. Men i andra halvlek tar vi åter tag i spelet och efter ett par fina individuella prestationer avgör vi matchen och vinner klart rättvist.