U21: Seger mot Helsingborgs IF

9 juli, 2013 |

Kalmar FF besegrade Helsingborgs IF med 1-0 i Folksam U21 Allsvenskan Södra

Kalmar FF besegrade Helsingborgs IF med 1-0 på bortaplan i tisdagens seriematch i Folksam U21 Allsvenskan Södra. Stor matchvinnare på Olympiafältet blev anfallaren Sebastian Andersson som gjorde matchens enda mål i början på andra halvlek.

Kalmar FF U21 besegrade Malmö FF med 4-1 på hemmaplan för en vecka sedan. I eftermiddag kom en ny seger mot skånskt motstånd efter 1-0 mot Helsingborgs IF.

Efter en mållös första halvlek som stundtals dominerades av KFF så föll det matchavgörande målet två minuter in på den andra halvleken. Efter ett fint kombinationsspel hamnade bollen till sist hos anfallaren Sebastian Andersson som kliniskt placerade in bollen bakom hemmamålvakten Andreas Linde.

Dagens seger innebar att Kalmar FF tog nödvändiga poäng i jakten på en plats till höstens slutspel. KFF är fortfarande tabellfemma på 13 poäng, men har nu bara tre poäng upp till trean Halmstads BK som ligger på den tredje och sista slutspelsplatsen.

För Kalmar FF väntar i nästa omgång bortamatch mot Malmö FF.