U21: Självmål avgjorde Smålandsderbyt

24 juli, 2012 |

Kalmar FF föll med 0-1 mot Östers IF på Fredriksskans

Kalmar FF föll med 0-1 mot Östers IF i tisdagskvällens Smålandsderby i Folksam U21 Södra. Ett självmål i mitten på andra halvlek fällde KFF i sin jakt på en plats till höstens slutspel.

Kalmar FF gör på det stora hela en godkänd insats sett över 90 minuter. Trots ett stort bollinehav och mängder med målchanser var KFF alldeles för ineffektiva framför mål. Det skulle visa sig straffa sig mot Öster som tack vare ett självmål i den 71:e minuten kunde kvittera ut samtliga tre poäng inför drygt 100 åskådare på ett soligt Fredriksskans.

– Vi gör en bra match där vi ligger allt som oftast rätt i våra försvarspositioner och låter inte Öster skapa några direkt farliga lägen. Vi äger dessutom mycket boll och skapar en hel del chanser men vi slarvar alldeles för mycket i sista tredjedelen. En normal dag vinner vi en sådan här match med idag slarvade vi bort poängen, säger lagledaren Fredrik Carlén efter matchen.

Fyra matcher återstår av seriespelet och KFF är tabellsexa med 11 inspelade poäng. De fyra främsta laget går vidare till höstens A-slutspelet och för KFF väntar härnäst hemmamatch mot Malmö FF i Loverslund. Laget avslutar med matcher mot Falkenbergs FF på hemmaplan och Malmö FF och IFK Värnamo på bortaplan.