U21: Stabil seger på Olympiafältet

17 september, 2013 |

Kalmar FF besegrade Helsingborgs IF med 3-0 i Folksam U21 B-slutspel

Kalmar FF U21 besegrade Helsingborgs IF med 3-0 i tisdagens bortamatch i Folksam U21 B-slutspel. Erik Israelsson stod för två mål och Ismael Silva Lima för ett mål.

Kalmar FF U21 tog sin andra seger i Folksam U21 B-slutspelet när laget på tisdagens besegrade Helsingborgs IF med 3-0 på Olympiafältet i Helsingborg.

Segern grundlades i den första halvleken då samtliga mål föll. Ismael Silva Lima öppnade målskyttet i den 10:e minuten när han snappade upp bollen utanför straffområdet, avancerade och ostört placerade in 1-0 bakom hemmamålvakten Andreas Linde.

Efter en halvtimme utökade Erik Israelsson ledningen när han höll sig framme och nickade in bollen efter en hörna slagen av Bjørnar Holmvik. Det skulle dock inte stanna där innan domaren Adi Aganovic blåste av för halvtidsvila.

Med fem minuter kvar noterades Erik Israelsson återigen i målprotokollet när han sprang ifrån sin försvarare och placerade in sitt andra mål för dagen som betydde 3-0 som också blev slutresultatet.

Andra halvlek blev annars en tämligen avslagen historia. KFF bevakade sin ledning och var mest intresserade av att spela av matchen. Hemmalaget spelade upp sig något efter paus men några större målchanser skapade inte skåningarna mot Lucas Hägg Johansson som hade en lugn afton mellan stolparna.

Kalmar FF har nu spelat ihop sex poäng efter tre spelade matcher. Laget ligger kvar på en tredje plats i tabellen men har en match mindre spelad än tvåan Östers IF och ettan Halmstads BK.

För KFF väntar härnäst returmöte med Helsingborgs IF på hemmaplan. En match som spelas tisdagen den 1 oktober klockan 15:00 på Gasten A.