U21: Truppen mot Trelleborgs FF

22 augusti, 2011 |

Under tisdagen väntar hemmamatch i Folksam U21 Södra

Under tisdagen spelas omgång 17 av Folksam U21 Södra och för Kalmar FF väntar hemmamatch mot Trelleborgs FF. Avspark klockan 17:00 på Fredriksskans b-plan och U21-coachen Lasse Johansson har tagit ut 16 spelare och presenterar följande matchtrupp.

Under tisdagen väntar hemmamatch i Folksam U21 Södra

Under tisdagen spelas omgång 17 av Folksam U21 Södra och för Kalmar FF väntar hemmamatch mot Trelleborgs FF. Avspark klockan 17:00 på Fredriksskans b-plan och U21-coachen Lasse Johansson har tagit ut 16 spelare och presenterar följande matchtrupp.

Truppen mot Trelleborgs FF
Sebastian Feddersen (mv)
Rasmus Sjöstedt
Ludvig Öhman
Hampus Bohman
Måns Söderqvist
Paulus Arajuuri
Mathias Jung
Oskar Cardmo Drott
Max Axelsson
Melker Hallberg
Erik Hoang
Fredrick Roskvist
David Garrett
Ludvig Holmertz
Oliver Bohman
Alexander Hellborg

Seriespelet i Folksam U21 Södra börjar att lida mot sitt slut och Kalmar FF avslutar med dubbelmöte mot Trelleborgs FF. I morgon tisdag kommer TFF på besök till Fredriksskans och på måndag i nästa vecka returmatch på Vångavallen.

Med två seriematcher kvar att spela har Kalmar FF kvalificerat sig för höstens kommande slutspel dit de fem främsta laget tar sig. KFF toppar tabellen på 31 poäng och jagas närmast av tvåan Mjällby AIF som har skrapat ihop 30 poäng. Noterbart är att MAIF har en match mindre spelad och för KFF är det bara trepoängare som räknas i de två avslutande omgångarna om laget för femte året i rad ska kunna titulera sig seriesegrare i Folksam U21 Södra.

KFF bröt en tung förlustsvit på fyra raka förluster när man i senaste omgången knep en poäng borta mot Östers IF. En jämn och tuff derbyfight som slutade 1-1 efter att Rasmus Sjöstedt inlett målskyttet på Ingelvi i Ingelstad. Dessvärre drog den unge mittfältaren Anton Agebjörn på sig ett rött kort efter två varningar och är således avstängd i morgondagens match på Fredriksskans.

Trelleborg kommer till Kalmar med två raka förluster och är tabellsexa med 25 poäng efter 15 spelade matcher. Laget jagar förbrilt en slutspelsplats och skåningarna har under säsongen varit ett bättre bortalag än hemmalag. TFF har nämligen tagit 19 av 25 poäng utanför Vångavallen och har besegrat topplag som IFK Värnamo, Malmö FF och Mjällby AIF.

Kalmar FF har under de senaste säsongen haft det ganska lätt mot TFF i U21-sammanhang. KFF har inte förlorat någon av de sex senaste möterna och har fyra segrar och två oavgjorda matcher. Senast lagen möttes var för nästan exakt ett år sedan i ett möte på Vångavallen som slutade mållöst. Vårmötet på Fredriksskans slutade 1-0 efter mål av den resliga mittbacken Paulus Arajuuri. 2009 blev det FF-seger 4-3 på Vångavallen och 3-0 på Fredriksskans.

Trelleborgs FF har i skrivande stund inte presenterat någon trupp inför matchen.

Matchen döms av Armin Korac från Växjö med Sandro Smailagic och Bengt Andersson, båda Kalmar som assisterande.

Lasse Johansson inför matchen:
– Dubbelmöte med Trelleborg på en vecka och de två avslutande seriematcherna. För oss är det viktigt att vinna, dels för att ha chansen att ta hem serien men även för att skaffa oss ett bra utgångsläge inför kommande slutspel. Nu börjar hösten på allvar och för spelarna är det viktigt att visa att man är på tårna och vill visa att man vill vara med och slåss om platserna i a-laget.

Kalmar FF hälsas alla välkomna till Fredriksskans och tisdagens seriematch i Folksam U21 Södra.

Annons