U21: Uddamålsseger i Landskrona

13 juli, 2011 |

Kalmar FF fick med sig tre poäng hem från Landskrona – Leci och Rustemaj nätade

Kalmar FF tog på onsdagskvällens sin sjätte raka seger, åttonde totalt, i Folksam U21 Södra efter 2-1 (1-0) mot Landskrona BoIS på bortaplan. Liridon Leci och Besnik Rustemaj stod för målen och segern innebar att Kalmar FF befäste serieledningen i tabellen.

För två veckor sedan hade Kalmar FF lekstuga och körde över Landskrona BoIS med förkrossande 9-0 på Fredriksskans. Kvällens match på Landskrona IP blev betydligt tuffare och inte minst jämnare.

Vänsterbacken Liridon Leci öppnade målskyttet när han i den 25:e minuten nickade in en frispark via ribban. Hampus Bohman stod för förarbetet och ledningsmålet som stod sig halvleken ut.

Drygt tio minuter in på den andra halvleken utökade Besnik Rustemaj till 2-0.  Efter en snabb omställning löpte sig anfallaren sig fri och avslutade med att runda målvakten och slå in bollen i öppet mål.

Landskrona fick till en reducering i den 75:e minuten. Men segern var aldrig hotad då hemmalaget aldrig lyckades skapa något tryck under avslutningskvarten.

Hela laget gör en bra arbetsinsats och ska ha beröm efter dagens seger. Framförallt mittfältet kan kvittera ut ett extra bra betyg.

– Det blev en mycket bättre fotbollsmatch än senast vi möttes i Kalmar. Vi inledde ganska skakigt men kom in i matchen allt eftersom och vann mycket boll. Sett till hela matchen så vinner vi rättvist, säger U21-coachen Lasse Johansson efter matchen.