Uttåg i kvalet till Europa League

9 augusti, 2012 |

BSC Young Boys vann torsdagskvällens returmatch med 3-0 på Stade de Suisse

Med 1-0 i bagaget efter hemmamatchen mot BSC Young Boys blev det förlust med klara 3-0 i torsdagskvällens returmöte på Stade de Suisse i Bern. Därmed står det klart att Kalmar FF:s europaäventyr är över för den här gången.

Kalmar FF fick en mardrömsöppning på kvällens match då BSC Young Boys kunde göra 1-0 redan i den 7:e minuten.Målet kom till efter ett inlägg från Raphael Nuzzolo där Emmanuel Mayuka mötte på volley och bollen otagbart för Etrit Berisha. Därmed var det kvitterat sammanlagt i en halvlek där KFF höll spelet väl uppe inför drygt 10 000 åskådare på Stade de Suisse i Bern.

I den andra halvleken handlade det mesta om hemmalaget som skapade mängder med chanser. Men en storspelande Etrit Berisha i målet höll Kalmar FF kvar i matchen. Men i den 69:e minuten orkade KFF inte stå emot längre när vänsterbacken Mario Raimondi kunde utöka ledningen till 2-0 när han hittade det långa hörnet bakom Berisha.

Efter målet flyttade KFF fram positioner i sin jakt på ett mål som i det läget skulle tagit KFF till en Play-off plats till Europa League. Men i den 82:e minuten släcktes drömmen om ett avancemang när Raul Bobadilla fastställde slutesultatet till 3-0.
Värt att notera är också att hemmalagets Christoph Spycher kostade  på sig att missa en straff några minuter innan.

För KFF gäller det nu att ladda om batterierna och lägga fokus på spelet i Allsvenskan. Redan på söndag väntar tuff bortamatch mot Helsingborgs IF på Olympia.