Välkommen till Kalmar FF, Arvin Davoudi-Kia!

24 mars, 2023 | Nyhet

Den 17-årige vänsterbacken Arvin Davoudi- Kia ansluter till Kalmar FF från Malmö FF:s akademi. Han har skrivit på ett 4-årskontrakt och gör sin första träning med laget under torsdagen på Ekerum. 

Jörgen Petersson, Sportchef Kalmar FF
– Vi är glada att kunna välkomna Arvin till Kalmar FF. Värvningen är en direkt ersättare till Sebastian Nilsson som olyckligt blev skadad för några veckor sen. Vi känner nu oss nöjda med numerären i backlinjen där vi har väldigt intressanta åldrar på våra framtidsspelare som knackar på dörren. De har en bra miljö med spelare framför sig som de kan lära sig mycket av framöver. 

– Arvin är en spelare vi har bra koll på och som Peter Swärdh följt under en längre tid. Johan Israelsson har även haft honom i U19-landslaget vilket gör att vi har bra koll på hans personlighet. Vi får in en vänsterback som är väldigt mogen för sin ålder. Han är bra i båda riktningarna och vill delta mycket i det offensiva spelet. Eftersom han fortfarande går i årskurs 1 på gymnasiet blir det viktigt för oss som förening att hitta en lösning där både fotboll och skola fungerar. Han kommer i första hand träna med A-laget men också kombinera med träningar i U19-laget till att börja med. Jag vill passa på att rikta ett tack till Malmö FF för en professionell och bra dialog i samband med övergången.

Arvin Davoudi-Kia
– Jag ser verkligen fram mot den här utmaningen. Det här var ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till. Jag kommer till en förening som spelar en attraktiv fotboll som passar mig och min spelstil. Tempot och intensiteten kommer att vara högre än vad jag är van vid. Men jag har kört hårt under försäsongen för att komma väl förberedd, både fysiskt och mentalt.

Annons