Välkommen till Kalmar FF, Axel Lindahl!

3 januari, 2022 | Nyhet

Axel Lindahl har skrivit på ett avtal med Kalmar FF och blir det fjärde nyförvärvet inför säsongen 2022. 

Axel Lindahl inledde karriären i Lidköpings FF och tog inför säsongen 2016 steget till Oskarshamns AIK. Året därpå värvades han till Jönköping Södra där han debuterade i Superettan under 2018. I slutet av säsongen gick flyttlasset till Degerfors IF där han spelade samtliga matcher under året när laget avancerade till Allsvenskan. Inför säsongen 2021 värvades Axel sedan av norska klubben Bodö/Glimt där det blev 10 matcher på vårsäsongen. Han lånades sedan ut i augusti till Degerfors IF där det blev femton allsvenska matcher. 

Jörgen Petersson, Sportchef Kalmar FF
– Vi får in en frejdig och snabb kantspelare som kan användas som högerback och wingback. Vi har under en tid varit noga att hitta en spelare med rätt egenskaper i den positionen med vårt tränarteam och känner att vi har träffat rätt med Axel. Kontraktet gäller över säsongen 2024. 

Axel Lindahl
– Det känns jättebra att komma till Kalmar FF och de har presenterat en helhet som känns riktigt bra. Jag vet sedan tidigare att det är en väl etablerad förening i Allsvenskan som spelar en attraktiv och offensiv fotboll. Känslan är att mina kvalitéer som fotbollsspelare kommer passa väldigt bra in i sättet vi kommer spela på. Mina styrkor finns i det offensiva spelet med min snabbhet, löpstyrka och skapandet av målchanser. Jag hoppas kunna använda de egenskaperna på ett bra sätt, ta en startplats och göra en bra säsong tillsammans med mina lagkamrater. 

Vi hälsar Axel hjärtligt välkommen till Kalmar FF! 

Annons