Välkommen till Kalmar FF, Deniz Hümmet!

28 mars, 2023 | Nyhet

26-årige Deniz Hümmet ansluter till Kalmar FF från turkiska Çaykur Rizespor. Anfallaren har skrivit på ett avtal som sträcker sig över säsongen 2023. 

Jörgen Petersson, Sportchef Kalmar FF
– I och med två skador tätt inpå seriestart på Robert Gojani och Johan Karlsson, har vår utvärdering tagit en riktning i att vi behöver komplettera spelartruppen. Vi känner att vi kan hantera skadorna i Roberts och Johans positioner med den befintliga truppen men känner att vi blir mer sårbara offensivt när vi gör de justeringarna. Vi har därför aktivt sökt efter en offensiv multispelare som kan spela i flera offensiva roller och om möjligt även i en offensiv mittfältsroll. När möjligheten dök upp med Deniz har vi agerat snabbt. Vi känner att han uppfyller de olika behoven på ett bra sätt. Hans kontrakt i Turkiet går ut i sommar med option på ett år till. Då vi nu fick möjligheten att få hit honom omgående kändes det som ett väldigt bra alternativ för oss. 

Deniz Hümmet, Nyförvärv
– Det känns väldigt kul att komma till Kalmar FF och jag känner mig otroligt taggad att få sätta igång. Jag har tittat på många matcher och känner att lagets sätt att spela fotboll kommer passa mig väldigt bra. Det märks att föreningen har höga ambitioner och det känns som att man har något spännande på gång. Jag ser fram emot att få vara en del av det. Jag har mött Kalmar många gånger i Allsvenskan och det är en härlig stad med en väldigt fin arena som jag ser fram emot att få spela på igen. 

Annons