Välkommen till Kalmar FF, Douglas Bergqvist

31 juli, 2020 | Nyhet

Idag blev det klart att Douglas Bergqvist förstärker Kalmar FF. Han ansluter direkt och gör sin första träning under fredagen på Ekerum tillsammans med resten av laget. 

Douglas är från Stockholm men flyttade som åttaåring med sin familj till England. Där blev det ungdomsfotboll i Reading, Queens Park Rangers och sedan Aldershot Town. Det var även där seniorkarriären inleddes och 2014 tog han steget över från England till spel i Östersunds FK, som han representerade mellan 2014-2019. Där blev det totalt 125 framträdanden och 3 mål med bland annat 56 matcher i Allsvenskan och 6 matcher i Europa League-kvalet. 

Efter Östersund gick flyttlasset till Norge och Haugesund dit han var utlånad under 2019. Där blev det totalt 21 matcher och 1 mål. När avtalet med Östersund löpte ut värvades Douglas av polska klubben Arka Gdynia som han har tillfört fram tills idag. 

Jörgen Petersson, sportchef Kalmar FF
– När beskedet kom att Henrik Löfkvist blir borta från spel resten av året inleddes jakten på en ersättare direkt. Vi tittade över de spelarna vi haft med i våra diskussioner tidigare. Douglas avtal i Polen gick ut och det dök upp en möjlighet att plocka in honom. Han passar in i det vi letat efter då han fungerar bra i både trebacks- och fyrbackslinje samt kan användas på ett centralt mittfält vid behov. I dialogen med tränarstaben var det de sakerna som kändes viktigast samt att vi ville få in en spelare med allsvensk erfarenhet, med tanke på att den lagdelen varit utsatt för skador under denna perioden. Då känns det bra att få in en spelare med kort inkörningsperiod. Vi vet att vi får en spelare som ger allt varje gång han är på planen. Han är en fysiskt tuff spelare som hatar att förlora och är bekväm i spelet med boll. 

Douglas Bergqvist, nyförvärv Kalmar FF

Du har precis anlänt till Kalmar FF:s träningsläger på Ekerum och gör din första träningen här under fredagen. Hur känns det att vara på plats? 

Det känns väldigt bra att vara här. Det har varit ganska stressigt senaste 24 timmarna och det är skönt att komma fram och få träffa resten av laget. Nu ser jag fram emot att få representera Kalmar FF. 

Många är givetvis nyfikna på vad du kan komma in och tillföra till Kalmar FF. Hur skulle du vilja beskriva dig själv som fotbollsspelare? 
– Jag ser mig själv som en fysisk spelare med en stor vinnarskalle som gillar närkampsspelet. Är även bekväm med bollen och deltar gärna i offensiven där jag är stark och aggressiv på fasta situationer. Tittar man utöver det är jag en otrolig vinnarskalle. Älskar att vinna och hatar verkligen att förlora. Ibland kan det hända att jag tar det där till en annan nivå än vad som är normalt. Vilket kanske är både positivt och negativt. 

Du känner till Allsvenskan väl sedan tidigare efter din tid i Östersund. Vad känner du till om Kalmar FF?
– Jag har mött Kalmar flera gånger under tiden i Östersund. Det har alltid varit tuffa matcher. Speciellt på Guldfågeln Arena. Det är det man kommer ihåg. Sedan kommer man givetvis och tänka på Elm-bröderna.

Det har gått ganska snabbt här senaste dagarna fram till du blev klar. Vad var det första du tänkte när du fick höra om intresset från Kalmar? 
– Jag ville komma iväg från där jag var och spela fotboll igen. Då kändes Kalmar perfekt. Jag har pratat med Nanne och jag har fått en väldigt positiv känsla. Det kändes helt rätt direkt.

Du kommer senast från Polen och Arka Gdynia. Hur ser du på den tiden som har varit där?
– Lärorikt även om det har varit ett negativt kapitel. Men även positivt beroende på hur man väljer att se på det. Både utanför och innanför planen. Det har varit något annorlunda än vad man är van vid. Men jag har lärt mig mycket under min tid där och tar med mig en hel del. 

Nästa match spelas redan nu på söndag och därefter väntar ett tajt spelschema. Vilket skick skulle du säga att du kommer hit i?
– Jag känner mig redo. Vi spelade klart säsongen för tio dagar sen. Efter det har jag hållit igång och även tränat extra med reservlaget där borta.

Douglas Bergqvist
Född: 1993-03-29
Vikt: 87 kg
Längd: 185 cm
Nationalitet: Sverige
Position: Back

Kalmar FF:s nyförvärv Douglas Bergqvist.
Annons