Välkommen till Kalmar FF, Jakob Kindberg!

4 januari, 2022 | Nyhet

Jakob Kindberg har skrivit på ett avtal med Kalmar FF och blir det femte nyförvärvet inför säsongen 2022. 

Målvakten Jakob Kindberg kommer närmast från Örebro-Syrianska som slutade på elfte plats i Division 1 Norra under den gångna säsongen. Säsongerna innan det har han representerat Karlslunds IF. Totalt har det blivit 94 matcher i Division 1 Norra med 24 hållna nollor. 

Jörgen Petersson, Sportchef Kalmar FF
– Med Jakob in i truppen känner vi att vi får ett starkt och spännande målvaktsteam med Ricardo, Jakob och vår unge Casper Andersson. Vi får till oss en målvakt med ledaregenskaper, som är stark i det offensiva spelet och en spelare som har visat en tålighet i att kunna träna och matcha utan skadefrånvaro över tid. Jakobs ambition och hunger för att nå Allsvenskan, tillsammans med väldigt goda referenser både statistiskt fotbollsmässigt och personligt från flera håll, gör att vi ser honom som ett bra tillskott i målvaktsuppsättningen.

Jakob Kindberg
– Det är en dröm att komma till Kalmar FF och få möjligheten att spela i Allsvenskan. Jag har fått ett väldigt bra intryck av föreningen och det känns som att man har något väldigt spännande på gång. Helheten har känts bra från början och jag ser fram emot utmaningen att testa sig själv på en nivå man aldrig spelat på tidigare. Jag ser mig själv som en målvakt som har en god kommunikation med mina försvarare, bra i det offensiva spelet med fötterna och givetvis sköter jobbet när man får bollar emot sig. Nu ser jag fram emot att träffa lagkamraterna och sätta igång med träningen.

Vi hälsar Jakob välkommen till Kalmar FF! 

Annons