Välkommen till Kalmar FF, Johan Israelsson!

19 oktober, 2021 | Nyhet

Med start januari 2022 förstärker Kalmar FF sin organisation inom elitverksamheten då Johan Israelsson ansluter som tränare i akademin. Han kommer närmast från en roll i IFK Stocksund där han verkat som Sportchef sedan 2018. Tidigare har Johan även verkat som seniortränare i division II. Han har även en examen inom Sports Management samt UEFA A-utbildning. 

Jörgen Petersson, Sportchef Kalmar FF
– I föreningens tydliga strävan, i kvalité men även i ökade resurser, ser vi Johan Israelsson som en mycket stark rekrytering både på kort och lång sikt. Jag har under en tid haft en dialog med Johan och lyssnat av hans intresse för Kalmar FF. Vi kände tidigt att det fanns ett ömsesidigt intresse och det har mer handlat om att hitta den rätta rollen för honom. Föreningen tillförs en person med en bred kunskap både på och utanför planen. Att ta tillvara på kunskap och erfarenhet från individer med lokal anknytning ser vi som väldigt positivt. 

– Vi kommer att göra vissa justeringar i organisationen i akademin och runt A-truppen till 2022. I det arbetet känner vi att vi har hittat helt rätt med att finna en roll till Johan som tränare i akademin. Vi återkommer med mer information om de övriga justeringarna längre fram. 

Johan Israelsson
– Det ska bli kul att komma hem till Kalmar och jag känner mig stolt och inspirerad över att kliva in i Kalmar FF. Jag har följt föreningen på nära håll under många år och det känns verkligen som KFF har något intressant på gång. Jag hoppas kunna bidra till utveckling såväl på som utanför planen och jag ser fram emot att arbeta tillsammans med kollegor där vi gör allt för att driva spelare och förening framåt.  

Varmt välkommen till Kalmar FF, Johan Israelsson! 

Annons