Välkommen till Kalmar FF, Kevin Jensen!

2 december, 2021 | Nyhet

Kevin Jensen har idag skrivit på ett avtal med Kalmar FF och blir det andra nyförvärvet inför säsongen 2022. 

Kevin är född 2001 och inledde sin fotbollskarriär i Billeberga GIF. Som 12-åring tog han steget över till Landskrona BoIS. Det var även där han fick göra sin A-lagsdebut fyra år senare, under 2018, i tävlingssammanhang mot IFK Värnamo i Superettan. Samma år kom även debuten i P17-landslaget i en landskamp mot Ungern. Året därpå kom det stora genombrottet när Kevin stod för åtta mål på 25 matcher och blev nominerad till Årets talang i division 1. Succén fortsatte under 2020 med sju mål på 26 matcher och ännu en nominering som Årets talang i division 1-fotbollen. Den senaste säsongen har han representerat Landskrona BoIS i Superettan där det blivit fem mål och fem assist på 29 matcher. 

Jörgen Petersson, Sportchef
– Superettan och Division 1 är två serier vi följer noggrant under året. I Superettan tycker jag att två lag har stuckit ut tydligt i sitt sätt att spela på ett positivt sätt. Det är Landskrona BoIS och IFK Värnamo. Det är också två lag som spelar ganska likartat oss själva trots att båda var nykomlingar 2021. Kevin är en av de spelarna som har stuckit ut ordentligt i ett bra Landskrona. Med hans speed, skicklighet i kombinationsspel och ett stenhårt arbete fastnade vi för en väldigt spännande spelare. Positivt är också att han kan spela i flera positioner. Både till höger och vänster samt i en roll som nr.10. Det känns också som hans personlighet passar perfekt in i vår grupp.

Kevin Jensen
– Det känns jättebra att komma till Kalmar FF. Jag känner att det är en familjär förening som fungerar på många plan. De spelar en offensiv fotboll med fart och gillar att diktera tempot i matcherna. Det passar väl in med vilken typ av spelare jag är. Jag gillar att kombinera, ta skott utifrån och komma med fart. Nu ser jag fram emot att få representera Kalmar FF i Allsvenskan och ska göra allt jag kan för att vara med och producera poäng till laget.

Vi hälsar Kevin hjärtligt välkommen till Kalmar FF!


Annons