Välkommen till Kalmar FF, Lukas Rhöse!

28 januari, 2021 | Nyhet

Rasmus Sjöstedt, Noah Shamoun och Oliver Berg är klara sedan tidigare för den kommande allsvenska säsongen. Nu står det klart att ytterbacken Lukas Rhöse blir Kalmar FF:s fjärde nyförvärv inför den allsvenska säsongen. Han ansluter närmast från division 1-laget IF Karlstad Fotboll.

Lukas Rhöse föddes i Kalmar men har spenderat hela sin fotbollskarriär i Karlstad. Som 13-åring gick han till Carlstad United, numera kallat IF Karlstad Fotboll, där han gick hela vägen från juniorleden upp till seniorlaget. Där har det blivit totalt 60 matcher i Ettan Norra under de fyra senaste säsongerna.


Lukas Rhöse, Nyförvärv
– Det känns väldigt bra att komma till Kalmar FF. När jag fick höra om intresset blev jag väldigt glad eftersom Kalmar FF är en förening som ligger mig varmt om hjärtat. Jag är född här och har sett en hel del matcher, både på Fredriksskans och Guldfågeln Arena, så det är klart det blir extra speciellt. Nu ser jag fram emot att börja träna och träffa alla lagkamrater.

Jörgen Petersson, Sportchef Kalmar FF
– Lukas är en ytterback som även har använts som yttermittfältare tidigare. Vi ser en stor potential och han har alla möjligheter att relativt snabbt kliva in i allsvenskt spel. Lukas är modig i sitt passningsspel och har en bra fysik och teknik. Även detta är en spelare som vi följt noggrant under den gångna säsongen i Division 1. Vi började analysera honom allt mer under hösten. När York Rafael sedan lämnade för AFC Eskilstuna uppkom behovet efter en ersättare till vänster.

Vi hälsar Lukas hjärtligt välkommen till Kalmar FF!

Lukas Rhöse
Ålder: 20
Nummer: 19
Position: Ytterback
Längd: 187 cm

Annons