Välkommen till Kalmar FF, Max Svensson!

4 juli, 2024 | Nyhet

Max Svensson har idag skrivit på ett avtal med Kalmar FF som gäller säsongen ut.

Max inledde fotbollskarriären i Teckomatorps SK och Häljarps IF. Som tolvåring tog han steget över till Helsingborgs IF:s verksamhet där han sex år senare fick göra sin allsvenska debut i bortamatchen mot GIF Sundsvall säsongen 2016. Efter 61 allsvenska matcher och 62 matcher i Superettan gick flyttlasset till Nederländerna och Willem II där det blivit totalt 100 tävlingsmatcher i Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie och Toto KNVB. 

Jörgen Petersson, Sportchef Kalmar FF 
– Det är kul att hälsa Max välkommen hit till Kalmar FF. En spelare med väldigt mycket erfarenhet från både Allsvenskan och Nederländerna. En spelare som gjorde starkt avtryck i Helsingborg innan han gick utomlands. Han kommer tillföra fler egenskaper till en redan stark offensiv. Det som kännetecknar Max är teknik och fart. Han har även en stor intensitet, jobbar väldigt hårt och är skicklig i sista tredjedelen. Han är en multispelare som kan användas i samtliga fyra offensiva positioner. Vi har försökt i omgångar att locka hit honom, så sent som i vintras. Nu får vi en möjlighet med ett korttidsavtal året ut. Förhoppningsvis kan vi erbjuda en bra miljö för honom samtidigt som han kan göra ett starkt avtryck på planen.

Max Svensson
– Det känns bra att vara här. Jag har fått en bra uppfattning om alla personer runt om i föreningen. Nu ser jag fram emot att träffa alla grabbarna i laget och har bra koll på att det finns potential i truppen. Jag ser väldigt mycket fram emot att få springa ut på Guldfågeln Arena och göra min debut för Kalmar FF. 

Max Svensson
Ålder: 26
Tröjnummer: 28
Position: Offensiv mittfältare/forward
Klubbar som seniorspelare: Helsingborgs IF, Willem II

Annons