Välkommen till Kalmar FF, Nahom Girmai Netabay!

5 december, 2021 | Nyhet

Nahom Girmai Netabay har skrivit på ett avtal med Kalmar FF och blir det tredje nyförvärvet inför säsongen 2022. 

Nahom Girmai Netabays karriär inleddes i Kristianstads FF. Efter fina insatser i Division 1 södra värvades han inför säsongen 2018 av Varbergs BoIS. Första året blev succé direkt med 10 mål på 28 matcher. Succén följdes sedan upp med en andraplats för laget i Superettan och 8 mål på 29 matcher för Nahom. Efter säsongen 2019 blev IK Sirius nästa klubbadress där han spelat fram tills idag. Där har det blivit 7 mål på 49 allsvenska matcher. 

Jörgen Petersson, Sportchef
– I Nahom får vi in en spelare med hög intensitet, bra i presspel, skicklig med boll och även poängspelare. Han är en vänsterfotad spelare som kan användas i många olika roller, både centralt och från båda kanterna. Jag tyckte han var bra redan i Kristianstad, hade en fin utveckling i Varberg och tagit ytterligare steg under tiden i IK Sirius. Resan från Division 1 till Allsvenskan har han klarat av på ett bra sätt med de temposkillnaderna som finns mellan serierna. 

Nahom Girmai Netabay
– Det känns jättebra att komma till Kalmar FF. Jag tycker om hur laget spelar fotboll och hoppas kunna ta nästa steg i min utveckling. Jag har haft Henrik Rydström som tränare tidigare och vet vad han vill få ut av sina spelare. Han har höga krav och det är något jag trivs bra med. Jag har sett många matcher under året och blivit väldigt imponerad över hur laget presterar. Nu hoppas jag att vi ska kunna ta nästa steg tillsammans och bli ännu bättre.

Vi hälsar Nahom hjärtligt välkommen till Kalmar FF!

Fakta: Nahom Girmai Netabay
Född: 28 augusti 1994
Position: Mittfältare
Längd: 172 cm
Moderklubb: Kristianstad BoIS
Tidigare klubbar: Kristianstads FF (2013-2015), Kristianstad FC (2016-2017), Varbergs BoIS (2018-2019) IK Sirius (2020-2021) 

Annons