Välkommen till Kalmar FF, Robert Gojani!

5 februari, 2023 | Nyhet

Robert Gojani har skrivit på ett avtal med Kalmar FF och blir föreningens tredje nyförvärv inför den allsvenska säsongen. Han ansluter närmast från danska Silkeborg IF i danska Superligan och har skrivit på ett 3-årsavtal. 

Robert Gojani
– Det känns väldigt skönt att det är klart och jag ser fram emot att få representera Kalmar FF i Allsvenskan. De visade tidigt att de ville ha över mig och det är klart att det betyder mycket. Jag hade ett snack med Henrik Jensen för några dagar sen där jag fick ett väldigt gott intryck. Det har varit en bra tid i Silkeborg med en 3:e plats ifjol där vi spelade en väldigt underhållande fotboll. Jag ser stora likheter i det spelsystemet som Henrik vill etablera med Kalmar FF och det ska bli kul att få vara med på den resan. 

Jörgen Petersson, Sportchef Kalmar FF
– Vi får in en erfaren spelare med över 300 matcher på elitnivå i Sverige och Danmark. Vi har sökt en spelare med egenskaper för att spela i en roll som 8:a och/eller 6:a, roller som Gojani behärskar och är van vid från Elfsborg, Jönköping Södra och Silkeborg. Vi ser därmed en fördel i möjligheten till en snabb anpassning vilket är positivt för både spelaren och för Kalmar FF. Därför är det glädjande att vi får hit en spelare som varit i Allsvenskan, vet vilka vi är, samt har erfarenhet från danska ligan och europeiska cuper. När möjligheten dök upp att få hit Robert agerade vi snabbt. Det har varit en bra och konstruktiv dialog med Silkeborg IF för att kunna lösa den här övergången på ett snabbt och smidigt sätt.

Robert kommer spela med nr.23 i Kalmar FF och gör sin första träning med föreningen på torsdag.

Kalmar FF senaste nyförvärv Robert Gojani.
Annons