Välkommen till Kalmar FF, Sebastian Nanasi!

20 juli, 2022 | Nyhet

Kalmar FF lånar in Sebastian Nanasi från Malmö FF på ett avtal som gäller resten av säsongen.

Jörgen Petersson, Sportchef
– Vi har lånat en spelare med en spets i sin intensitet och kombinationsspel. Han kommer från en bra miljö och med egenskaper som ger oss möjlighet att än mer variera vårt anfallsspel under hösten. Vi ser den här lösningen som en möjlig win-win för alla tre parter. Malmö lånar ut en spelare som de tror väldigt mycket på, Sebastian konkurrerar direkt om speltid och vi får en spelare med egenskaper som passar väl in i vårt spelsätt. 

Sebastian Nanasi, hur känns det att komma till Kalmar FF?
– Det känns riktigt bra att komma hit. Det har funnits lite annat att välja på men känslan är att jag kommer passa in riktigt bra i den fotbollen som Kalmar spelar. Nu längtar jag efter att få sätta igång. 

Du nämnde att det fanns andra alternativ med i bilden. Vad var det som vägde över till Kalmar FF:s fördel i slutändan? 
– Det är väl framförallt själva spelidén som lockar mest och hur rörligt det är på mitten. Det är ganska fritt så att man kan röra sig över stora ytor. Kalmar har alltid mycket boll vilket gör att det blir mer anfall än försvar. Det ligger bra i linje med hur jag vill spela fotboll. Jag kände också efter mitt samtal med Henrik Rydström att det klickade direkt och att det kommer bli riktigt bra här i Kalmar. Det lockade mig med den planen de har lagt fram för att hjälpa mig att bli en ännu bättre fotbollsspelare.

Vad sätter du upp för egen personlig målsättning med din tid här i Kalmar?
– Framförallt vill jag komma hit och bidra till att hjälpa Kalmar som förening och försöka komma så högt upp i Allsvenskan som möjligt. Tittar jag för egen del vill jag vara med och bidra med mål och assist.

Hur hade du använt dig själv för att locka fram det bästa ur dina egenskaper?
– Jag är ganska flexibel och har spelat allt ifrån vänsterytter, högerytter, anfallare, tia och ännu längre ner i banan som en åtta. Men jag skulle säga lite framför mittfältet. Det är i mellanytorna jag är som bäst.

Berätta om din karriär så här långt och hur du tagit dig dit du är idag?
– Jag spelade i Kristianstads FC fram tills jag var 15 år då jag kom upp till A-laget där. Det gick ganska snabbt. Sen flyttade jag till Malmö som 16-åring för att börja gymnasiet. Jag hade två bra år innan jag skrev på ett lärlingskontrakt med A-laget och blev utlånad till Varbergs BoIS, vilket var en sämre period i min karriär där jag inte fick spela så mycket. Jag kom tillbaka till Malmö och stod för en bra försäsong. Sedan fick fick förlängt, gjorde min debut i Allsvenskan, satte mitt första allsvenska mål och fick göra min Champions League-debut. Där efter fick jag förlängt en gång till. Jag inledde sedan denna säsongen med Malmö och har kommit till ett läge där jag kände att jag behöver testa något nytt. Så nu är jag här. 

Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollsspelare och hur är du vid sidan av planen?
– Det starkaste ordet är nog kreativ. Jag försöker hitta på massa olika saker med bollen. Oavsett om det handlar om att dribbla, kombinera, komma till avslut eller sätta mina medspelare i bättre lägen. Utanför planen försöker jag vara så ödmjuk som möjligt och hjälpa alla andra i min omgivning. 

Fakta
Namn: Sebastian Nanasi
Född: 16 maj 2002
Position: Mittfältare/Anfallare
Nationalitet: Sverige
Kontraktslängd: Lån resten av säsongen.
Tröjnummer: 12
Ansluter till föreningen: Är på plats och gör sin första träning med Kalmar FF kl.11.15 på Guldfågeln Arena.

Annons