Välkommen tillbaka, Svante Ingelsson!

23 januari, 2020 | Nyhet

Idag blev det klart att Svante Ingelsson förstärker Kalmar FF på lån fram till sommaren. Han ansluter till resten av laget direkt och gör sin första träning idag kl.11.00 på Gasten IP.

Den 1 juli 2017 skrev Svante på ett fyraårskontrakt med italienska Udinese efter 26 allsvenska matcher för Kalmar FF. Året därpå förlängdes kontraktet fram till säsongen 2022. När den italienska säsongen drog igång i augusti lånades Svante ut till Serie B-klubben Pescara där det blev totalt fyra matcher.

Svante Ingelsson
– Det känns jättebra att vara tillbaka och det är alltid en speciell känsla att komma hem. Jag har känt att jag behöver en ny miljö. Både för mig själv fotbollsmässigt men även på det personliga planet. Då kändes det som rätt läge att komma tillbaka till Kalmar FF och startsträckan kommer aldrig vara lika lång i Kalmar. Nu ser jag fram emot att träffa lagkamraterna och sätta igång.

Jörgen Petersson, Sportchef Kalmar FF
– När läget dök upp med Svante och det var tydligt att han verkligen ville komma hit kände vi att vi får in en profil och karaktär som passar bra in i den här truppen. Det är en hårt arbetande spelare, laglojal och med sina spetsegenskaper har han möjlighet att påverka vårt lag på ett positivt sätt, både i match och träning. Vi kan även konstatera att den här möjligheten aldrig hade kunnat bli verklighet utan Svantes stora intresse av att verkligen vara här och en bra dialog med Pescara och Udinese.

Vi hälsar Svante Ingelsson hjärtligt välkommen tillbaka till Kalmar FF! Han gör sin första träning med resten av laget kl.11.00 på Gasten IP. En längre intervju kommer inom kort på
kalmarff.se.

Media hänvisas till sportchefen Jörgen Petersson som nås på 070-601 36 95. 

Annons