Välkommen tillbaka till Kalmar FF, Antonio Kujundzic!

25 juni, 2024 | Nyhet

Mittfältaren Antonio Kujundžić är klar för Kalmar FF och har skrivit på ett avtal som gäller över säsongen 2027. 

Antonio inledde karriären i Trekantens IF och hann sedan med ett år för Kalmar FF:s ungdomslag innan det blev spel med Rödebys AIF:s 05-lag. Under tiden i Rödeby hette två av lagkamraterna Casper Andersson och Wilmer Andersson som numera återfinns i Kalmar FF. Efter några år återvände han sedan och debuterade som 14-åring för Kalmar FF:s P19-lag mot Örgryte IS den 3 oktober 2020. Antonio fanns med i startelvan och gjorde 1-0 på ett distansskott  efter 19 minuters spel, assisterad av Victor Backman, i en match som slutade 3-3. Efter ett år i Kalmar FF:s akademi tog Antonio sedan steget över till Dinamo Zagrebs akademi som han representerat fram tills idag. Längs med vägen har han även representerat Kroatiens ungdomslandslag fram tills oktober ifjol då han gick över till det svenska P18-landslaget.

Antonio Kujundžić har valt att spela med tröjnummer 18 i Kalmar FF.

Jörgen Petersson, Sportchef Kalmar FF
– Det känns riktigt bra att Antonio valt att komma tillbaka till Kalmar FF efter åren i Dinamo Zagreb, ansedd som en av Europas bästa miljöer för spelarutbildning. Antonios utveckling under tiden i Zagreb har varit väldigt bra och han har exempelvis varit med i deras trupp till Europaspelet. Att det är ännu en ung landslagsspelare som väljer Kalmar FF känns självklart mycket bra. Dialogen med Dinamo Zagreb har varit konstruktiv och bra vilket möjliggjort en övergång för Antonio nu i sommar. Antonio är en spelare som kan spela 6:a,8:a eller 10:a där hans speluppfattning och teknik är på väldigt hög nivå. Det ska bli intressant att följa hans fortsatta utveckling hos oss i Kalmar FF.

Antonio Kujundžić, Nyförvärv Kalmar FF
– Det känns fantastiskt kul att skriva på för Kalmar FF och att de har visat ett stort intresse och kommit med en bra plan för mig. Jag ser fram emot säsongen och hoppas att vi ska kunna åstadkomma bra resultat tillsammans och bjuda Kalmar-publiken på en bra fotboll. Nu ser jag fram emot att få ta på mig den rödvita tröjan igen och springa ut på Guldfågeln Arena. 

Annons