Välkommen tillbaka till Kalmar FF, Jonathan Ring!

28 februari, 2024 | Nyhet

Jonathan Ring är klar för en återkomst till Kalmar FF och har idag skrivit på ett 1-årsavtal med föreningen.  

Jonathan Rings första framträdande i den rödvita tröjan kom under säsongen 2013 då han värvades in från IFK Värnamo. Under fyra säsonger blev det totalt 85 allsvenska matcher med åtta mål och sjutton assist. Därefter gick flyttlasset till Turkiet och Gençlerbirliği. Sommaren 2017 vände han tillbaka till Kalmar FF och stod för en stark insats. Efter säsongen tog Jonathan steget över till Djurgårdens IF där det blev 91 allsvenska matcher med tolv mål och nitton assist. Han var även med och vann SM-guld 2019 samt Svenska Cupen 2018, där han blev målskytt i finalen mot Malmö FF. Säsongen 2021 återvände han till Kalmar FF och stod för åtta mål och tio assist när Kalmar FF slutade på en sjätteplats i den allsvenska tabellen. Efter säsongen gick flyttlasset till Sydkorea och Jeju United där han spenderat de två senaste säsongerna.

Jörgen Petersson, Sportchef Kalmar FF
– Med Jonathan får vi in en spelare som stärker oss offensivt, och som passar in väldigt väl i vårt sätt att vilja spela. Inkörningstiden är kort då han kan oss väl och därmed kan gå in och påverka positivt omgående. Vi har haft en dialog under rätt lång tid och det känns bra att ha allt klart nu. Med Saku Ylätupa utlånad och Ville Nilsson skadad med osäker rehabtid, och därmed endast fyra forwards tillgängliga i truppen, känns det väldigt bra att vi både numerärt och kvalitetsmässigt kan stärka truppen med Jonathan.

Jonathan Ring
– Det känns bra att vara tillbaka och jag vet vad jag kommer till. Fotbollen som spelas i Kalmar FF passar mig perfekt och jag har fått en väldigt fin uppskattning av supportrarna den senaste tiden. Det har betytt mycket för mig när jag har gjort mitt klubbval. Jag hoppas kunna bidra med poäng och även hjälpa de unga spelarna att utvecklas och bli bättre. 

Annons