”Var precis denna starten jag ville ha”

20 augusti, 2016 |

Kalmar FF tog en viktig seger med 1-0 i eftermiddagens möte med Helsingborgs IF på Olympia. Segerskytt direkt i debuten blev nyförvärvet Mahmoud Eid! 

Mahmoud Eid, seger med 1-0 borta mot Helsingborgs IF och du blev segerskytt direkt i debuten, kan du berätta om målet?
– Det var Herman Hallberg som kom runt bra på sin högerkant. Han får till ett perfekt inlägg in i boxen. Så det var bara för mig att nicka in den. 

Kalmar FF tog en viktig seger med 1-0 i eftermiddagens möte med Helsingborgs IF på Olympia. Segerskytt direkt i debuten blev nyförvärvet Mahmoud Eid! 

Mahmoud Eid, seger med 1-0 borta mot Helsingborgs IF och du blev segerskytt direkt i debuten, kan du berätta om målet?
– Det var Herman Hallberg som kom runt bra på sin högerkant. Han får till ett perfekt inlägg in i boxen. Så det var bara för mig att nicka in den. 

Det kändes som du kom in i spelet mer och mer och tog för dig på ett bra sätt. Kändes det nervöst inledningsvis eller kunde du koppla bort att det var din allsvenska debut?
– Ska jag vara ärlig så försökte jag inte tänka så mycket på att det var min allsvenska debut. Jag ville bara komma ut på planen idag och spela. Jag tycker jag kom in matchen mer och mer ju längre tiden gick. Det blev bättre när jag kände att jag fick mer och mer boll. Samtidigt var det en svår match och spela. Vi gjorde inte vår bästa match här idag. 

Du har tränat med laget en vecka och får avgöra direkt och bli matchvinnare i en oerhört viktig match. Kan du beskriva känslorna så här efteråt?
– Det känns fantastiskt just nu. Jag njuter. Det går inte beskriva riktigt. Det var precis denna starten jag ville ha i Kalmar FF. Att få visa fansen, ledarna och spelarna vem jag är. Men nu är det bara blicka framåt. Vi kan njuta idag. Imorgon blickar vi framåt och ser fram mot nästa uppgift. Vi är inte nöjda här, utan kommer fortsätta kriga. 

Hur skulle du vilja summera din insats i matchen? 
– Jag tycker kollektivt att vi gör en stark kämparinsats. Vi spelar inte den fotbollen vi brukar spela och fick inte ut så mycket. Samtidigt måste man ge en stor eloge till alla spelare att vi kan vinna och ta 3 poäng även om vi inte spelar bra. Det är oerhört starkt tycker jag. Det lovar gott inför fortsättningen. Nu får vi lite andrum i tabellen. Och nu får vi tid på oss i veckan att försöka utveckla vårt spel ännu mer och bli ännu bättre. 

Du spelade med Måns Söderqvist på topp från start, hur upplevde du ert samspel under matchen? 
– Jag tycker det fungerade bra för att vara första matchen. Vi har bara gjort en träning ihop, så det blir lite missförstånd ibland. Inte bara mellan oss, utan det blir det mellan oss alla. Samtidigt är det svårt och bedöma när vi inte gör en bra match kollektivt. Jag kände att kommunikationen mellan oss var bra, men det kommer bli bättre och bättre med tiden. Det är jag säker på. 

Ni var illa ute ett par gånger när HIF rann igenom och ni skapade inte jättemycket framåt, ändå vinner ni med 1-0. Hur gick snacket efteråt i omklädningsrummet?
– Det är bara positivt snack hela tiden. Jag har inte varit här så länge men jag har fått höra tidigare att Kalmar har spelat väldigt bra men inte fått in något mål. Nu är det skönt att även om vi spelar dåligt så kan vi vinna matchen och hålla nollan. Det känns som att tidigare insatser betalas tillbaka lite sett från andra matcher. Vi är inte nöjda med detta. Vi är hungriga efter mer. 

Annons