”Vi är fokuserade på vår egen prestation”

20 september, 2016 |

I morgon, onsdag, tar Kalmar FF emot Falkenbergs FF hemma på Guldfågeln Arena i den 23:e omgången av Allsvenskan med matchstart klockan 19.00. Matchtruppen till morgondagens match och intervju med Peter Swärdh hittar ni nedan. 

I morgon, onsdag, tar Kalmar FF emot Falkenbergs FF hemma på Guldfågeln Arena i den 23:e omgången av Allsvenskan med matchstart klockan 19.00. Matchtruppen till morgondagens match och intervju med Peter Swärdh hittar ni nedan. 

Truppen mot Falkenbergs FF!
1. Ole Söderberg(mv)
2. Markus Thorbjörnsson
3. Sebastian Starke-Hedlund
4. Marko Biskupovic
6. Rasmus Elm
7. Ismael
9. Måns Söderqvist
10. Tobias Eriksson
11. Jonathan Ring
13. Emin Nouri
14. Stefan Larsson
18. Mahmoud Eid
19. Henri Anier
23. Viktor Elm
24. Filip Sachpekidis
29. Romario
30. John Håkansson(mv)
34. Herman Hallberg


Intervju med Peter Swärdh

Match Falkenbergs FF på Guldfågeln Arena. Hur ser du på motståndet? 
– Vi förväntar oss ett revanschsuget Falkenberg som säkert är riktigt taggade från deras senaste match mot Elfsborg. De kommer attackera mot oss med ett snabbt omställningsspel och sin styrka på fasta situationer. Det är några av sakerna vi måste se upp med. 

Du var nöjd med vissa delar efter matchen mot Östersund men du kände också att det fanns oerhört mycket mer att få ut från ert spel. Vad har ni pratat om inom gruppen inför matchen?
– Det som är viktigt mot Falkenberg är att vi kan driva ett högt passningstempo med få tillslag på bollen. Det blir också viktigt att vi har ett passningsspel som är av hög kvalité så vi kan få höga utgångspositioner och skapa numera överlägen mot deras backlinje. Defensivt är det viktigt att vi är starka i duellspelet och att vi tar kampen genom att vara aggressiva runt deras bollhållare. 

Det är ett ganska tätt matchande denna vecka med match lördag, onsdag, lördag. Hur pass mycket har ni det i åtanke när man går in i en sån vecka? Finns det några tankar på rotation där man går runt på fler spelare eller anpassar träningen? 
– I utgångsläget är det ganska normalt med den typen av matchande. Det är ungefär 3-4 ggr per år att det händer i Allsvenskan. I utgångsläget vet vi att det är tuffare där vi försöker balansera det med återhämtning och träning, som blir väldigt viktiga delar. Vi har lite lägre intensitet i träning och är nogranna med att spelarna får rätt återhämtning mellan passen. På det sättet tar vi hänsyn och ställer av spelarnas fysiska status men vi har inget uttalat rotationstänk. 

Ni möter ett lag med ett ganska stukat självförtroende som endast tagit 9 poäng. Finns det någon rädsla för någon form av underskattning inom gruppen? 
– Vi är fokuserade på vår prestation och att den ska bli så bra som möjligt. Det är även viktigt att vi är nogranna med vilka nycklar vi tar med oss in till matchen. En faktor är att vara fokuserade och ta egna initiativ och vara medvetna hur de kommer attackera oss och även vara ödmjuka inför deras styrkor. 

Annons