”Vi får retroaktiv utdelning idag”

20 augusti, 2016 |

Peter Swärdh, ni vinner matchen mot Helsingborgs IF på Olympia med 1-0. Hur skulle du vilja sammanfatta er insats i den här matchen?

Peter Swärdh, ni vinner matchen mot Helsingborgs IF på Olympia med 1-0. Hur skulle du vilja sammanfatta er insats i den här matchen?
– Jag tycker att vi gör en väldigt svag kollektiv prestation i den här matchen. Vi är svaga i det kollektiva försvarsspelet och även i anfallsspelet. Vi tappar mycket boll i speluppbyggnaden, vilket är oerhört motsägelsefullt mot de tidigare matcherna. HIF gjorde ett bra jobb och störde oss i den delen. Sedan tycker jag att vi lyckas hantera kontringsspelet på ett bra sätt. Backlinjen med Ole gör viktiga insatser under matchen som gör att vi överlever. Sedan kan vi på en av våra möjligheter göra 1-0, som vi kan försvara matchen ut. Det är givetvis tre oerhört viktiga poäng för oss! Känslan är att vi får utdelning retroaktivt idag. Vi har gjort bra insatser de tidigare matcherna men inte riktigt haft det sista flytet. Idag är vi inte nöjda med vår insats, men det räcker till 3 poäng, vilket känns bra. 

Mahmoud Eid blir matchvinnare direkt i debuten, vad kan du säga om hans insats?
– 
Man kan säga att han är en del av det kollektiva där han varierar i sin prestation. Det är viktigt att komma ihåg att det är hans allsvenska debut. Han har varit stor poänggörare i superettan och får direkt bli matchvinnare i Allsvenskan. Man ser att han har bra intentioner att skapa situationer för laget. Sedan behöver han mer tid att lära känna Kalmar FF och vi behöver mer tid att lära känna honom. Det målet han gör idag är väldigt viktigt för honom. Det är en bra erfarenhet och resan kommer bli kortare för honom innan han börjar prestera riktigt bra. 

Om du får ta med dig några positiva saker från matchen och nämna några negativa, vad vill du lyfta fram då?
– Det stora positiva saken är att vi tar tre poäng här idag. Det ger oss ett ökat avstånd neråt vilket får en stor effekt för vår del. Det andra positiva är att vi avslutar matchen med fyra stycken -97or och en -98 på planen. Det känns väldigt bra för oss. Det är en oerhört viktig del för Kalmar FF att ge de här spelarna erfarenhet framöver. Vilket även är bra för spelarnas utveckling. I övrigt tar vi inte med oss speciellt mycket från denna matchen. Nu blickar vi framåt mot nästa match. 

Läs mer om Helsingborgs IF – Kalmar FF HÄR

Annons