”Vi gör en stabil insats idag”

28 oktober, 2018 |

I mitten av juli anlände han till Kalmar FF och idag fick han göra sin första start i bortamötet mot Hammarby på Tele2 Arena. Vi tog ett snack med Jajá efter slutsignalen för att höra hur han såg på det oavgjorda resultatet.  

0-0 borta mot Hammarby. Vad har du för känslor efter slutsignalen?

I mitten av juli anlände han till Kalmar FF och idag fick han göra sin första start i bortamötet mot Hammarby på Tele2 Arena. Vi tog ett snack med Jajá efter slutsignalen för att höra hur han såg på det oavgjorda resultatet.  

0-0 borta mot Hammarby. Vad har du för känslor efter slutsignalen?
– Jag tycker att lagets insats är bra. Vi gör en stabil match försvarsmässigt där vi följer den matchplanen vi satt upp. Vi försvarar oss bra och är även nära att lyckas med vårt omställningsspel där vi kunde avgjort matchen. Jag har själv en bra möjlighet där jag missar. Även Herman Hallberg har ett fint läge som går precis utanför.

Du gör din första start i Kalmar FF idag. Hur värderar du din egen insats?
– Jag är nöjd med min insats även om jag är lite besviken över den missade målchansen. Jag hade aldrig spelat på konstgräs innan jag kom till Sverige och det tar ett tag att vänja sig vid det. Det gick väldigt snabbt där ute idag men jag är nöjd och vill fortsätta spela och få kontinuitet. 

Även om Hammarby hade mycket boll skapade de inte så farliga målchanser förrän i slutet av matchen. Kände du att ni hade bra kontroll där ute?
– Vi hade en tanke att Hammarby skulle ha bollen utanför och framför oss där vi aldrig skulle släppa de mellan oss centralt. Det var en del av matchplanen och vi har jobbat på det i veckan och utförde det väldigt bra. För min egen del upplevde jag aldrig att det blev nervöst eller darrigt. De hade ett inspel som är väldigt nära att gå in. Men det är typ den enda målchansen de skapar som är riktigt farlig. 

Du har varit i Kalmar FF sedan juli månad. Vad har varit den största omställningen till svensk fotboll?
– Jag tycker att jag har kommit in i det ganska bra. Självklart har jag mycket kvar att lära och de största skillnaderna är tempot och fysiken. Alla lag sätter hög press på ett annat sätt än i Brasilien. Matcherna är mer fysiska där du måste hantera de smällarna du får under matchen. Jag är inne i en process där jag håller på att lära mig den delen av spelet och jag tycker att jag gör det helt ok. Nu har jag varit här knappt ett halvår och jag är glad över det jag fått lära mig. Nu gäller det att fortsätta jobba hårt på träningar och matcher för att lära sig ännu mer och få upp ett högre tempo och ett starkare duellspel.

Du sitter på ett utgående låneavtal med Kalmar FF. Kan du tänka dig en fortsättning i föreningen?

– Det är tre matcher kvar och jag vill spela så mycket som möjligt och göra ett bra avtryck. Dels för framtiden om kontraktet förlängs men också för att lämna efter mig något bra, om det inte skulle förlängas. Det är svårt för mig att veta vad som händer eftersom det är ett låneavtal. Jag vet inte vad som händer i Flamengo och det är de som bestämmer vad som ska hända. Men självklart kan jag tänka mig att stanna och få en kontinuitet i mitt fotbollsspelande. Jag har blivit väl omhändertagen här i föreningen och trivs otroligt bra. Vi får se vad som händer efter säsongen. 

Tack Jajá och grattis till en bra insats i dagens match!
– Tack!

Annons