”Vi känner att vi vill bygga Kalmar FF på stor kontinuitet”

5 oktober, 2016 |

Snart lider säsongen 2016 mot sitt slut och Kalmar FFs arbete med att få truppen klar inför säsongen 2017 är högaktuellt. Vi tog ett kort snack med sportchef Thomas Andersson-Borstam för att höra hur läget ser ut. 

Thomas Andersson-Borstam, hur går det arbetet med spelartruppen inför säsongen 2017?

Snart lider säsongen 2016 mot sitt slut och Kalmar FFs arbete med att få truppen klar inför säsongen 2017 är högaktuellt. Vi tog ett kort snack med sportchef Thomas Andersson-Borstam för att höra hur läget ser ut. 

Thomas Andersson-Borstam, hur går det arbetet med spelartruppen inför säsongen 2017?
– Vi sitter på en bra kontinuitet på spelartruppen i dagsläget. Vi har 21 st avtal som är klara inför nästa år vilket naturligtvis känns väldigt bra. Det innebär att vi kommer känna igen Kalmar FF 2017 också. Vi har fem stycken som i dagsläget sitter utan avtal där vi just nu har en dialog och pratar framtid med Ole Söderberg, Lucas Hägg-Johansson, Stefan Larsson och Jonathan Ring. Rasmus Elm är vi överens med att avvakta tills säsongen är slut innan vi fortsätter diskussionerna. Det har varit raka rör med Rasmus hela tiden och vi är glada att han är en startspelare för oss och nu är ”fit for fight”, med väldigt fina insatser de senaste matcherna. Rasmus vet var han har Kalmar FF och självklart är det så att vi vill behålla honom här i föreningen. Men vi har också stor respekt om Rasmus känner att han vill spela en annan liga. Vi får se vart det landar lite längre fram.  

Hur går arbetet med nyförvärv inför 2017?
– Vi känner att vi vill bygga Kalmar FF på stor kontinuitet. Vi är ute i god tid med spelartruppen med en väldgit ung trupp i dagsläget där vi har 8 st spelare som är födda -97 och -98. De har fått rutin i år och skaffat sig erfarenhet. Vi tror de kommer växa av det här och bli ännu starkare för oss nästa år. Vi har även ytterligare spelare på väg upp underifrån som kommer få känna på seniorfotbollen under 2017. Vi har bra återväxt i truppen och är det så att vi får behålla de vi pratar med i dagsläget så blir det inte mycket nytt. Men man vet aldrig vad som händer. 

Marcus Antonsson har lämnat och David Elm har dragits med skadeproblem i år. Hur resonerar ni kring anfallsfrågan inför nästa år?
– Vi har tagit in Mahmoud Eid som får växa in i Kalmar FF och Allsvenskan lite till, men har gjort det bra för oss den tiden han varit här. Vi har även Måns Söderqvist som kommit tillbaka och kommer ta ytterligare kliv till nästa år. Vi har Lumala Abdu som vi tror mycket på inför framtiden. Lägg till David Elm som, precis dom du nämner, har haft mycket problem i år. Vi har sparkapital i den här truppen och de kommer utvecklas och bli ännu bättre med tiden. Sedan har vi Henri Anier som kommit in och gjort ett väldigt bra jobb för oss. Det kan bli aktuellt att vi diskuterar förlängning med honom inför nästa säsong. Vi tittar alltid på en ny skyttekung men samtidigt är känslan också att vi har många som kan kliva fram från den befintliga truppen.  

Om vi tittar på ledarsidan, kommer det bli några förändringar där gentemot hur det ser ut i dagsläget?
– Vi tror på kontinuitet även på ledarsidan och för diskussioner hur vi formerar ett optimalt gäng från U16 och uppåt. Jag tycker vi har bra ledare som gör ett bra jobb och är prestigelösa i sitt arbete. Jag känner verkligen att vi är på rätt väg just nu vilket är en härlig känsla. Vi har öppnat upp gränserna mellan lagen så att alla är med och påverkar och är delaktiga. Det kan bli något nytt med lite förändringar men det är lite för tidigt och säga i dagsläget. 

I veckan presenteras Festim Pasho som ny spelarutvecklare i Kalmar FF, kan du berätta lite om den värvningen?
– Festim Pasho kommer ansvara för 13 och 14-åringarna ute på planen. Han kommer även koordinera verksamheten så det blir en röd tråd med upplägget ner till de allra yngsta. Det känns väldigt spännande att vi kan fortsätta den utvecklingen på konceptet som varit så framgångsrikt hittills. Jag tror han kan tillföra mycket framöver för Kalmar FF. Känslan är att han kommer in med nya ögon och kan bidra med mycket energi och kunskap. 

 

Annons