”Vi känner av stödet och det stora intresset runt Kalmar FF”

2 februari, 2018 |

De senaste åren har han varit en av supportrarnas absolut favoriter. I år inleder han sin 10:e säsong med Kalmar FF. Vi tog ett snack med Markus Thorbjörnsson från ett soligt Estepona för att höra hur han ser på säsongen och vikten av att åka iväg tillsammans på träningsläger. 

Hur har de första dagarna sett ut sedan ni anlände till Estepona?

De senaste åren har han varit en av supportrarnas absolut favoriter. I år inleder han sin 10:e säsong med Kalmar FF. Vi tog ett snack med Markus Thorbjörnsson från ett soligt Estepona för att höra hur han ser på säsongen och vikten av att åka iväg tillsammans på träningsläger. 

Hur har de första dagarna sett ut sedan ni anlände till Estepona?
– Första tiden har varit bra sedan vi anlände i måndags. Träningarna har sett positivt ut och förutsättningarna på plats ger oss fina möjligheter till att träna på de sakerna vi behöver. Temperaturen hittills har legat mellan 14-17 grader. 

Är det något särskilt ni lagt extra mycket fokus på under träningspassen? 
– Mycket handlar nu om att hitta vår identitet. Det är mycket taktisk organisationsträning. Vi försöker hitta rätt formation och sätta vårt egna spel. Hittills har det varit mycket fys, löpningar och sprint. Även en hel del spel under längre perioder på hel plan.

Under måndagen och torsdagen nästa vecka väntar de första matcherna. Känner ni er redo?
– Vi känner oss verkligen redo nu att köra igång. Det ska bli skönt att äntligen få sätta igång med matcherna. Det tar alltid lite tid att komma igång. Men träningsmatcherna ligger bra i schemat för oss. Det är otroligt nyttigt att få de här matcherna på lägret för att komma väl förberedd till Svenska Cupen i mitten av februari. 

Dagarna varvas mellan dubbelpass och enstaka träningar.  Kan du ta oss igenom hur en typisk dag ser ut nere i Estepona?
– Vi går upp vid 07.30 och käkar frukost tillsammans med hela laget. Därefter är det vila innan vi åker till träningen runt 10.00. Träningen startar sen vid kl.10.30. Passet är slut vid ungefär kl.12.30. Då åker vi tillbaka till hotellet och käkar gemensam lunch. Därefter handlar det mycket om att umgås och fördriva tid. Det har blivit en hel del ”plump” med Tobias Eriksson som jag bor tillsammans med. Vi har lite egentid inbokad även ikväll. I övrigt gällande lägret är det en bra tid att komma varandra ännu närmre och lära känna alla spelare bättre. Många tror kanske vi ligger och solar här nere mellan träningspassen. Det blir knappt en minut av den biten. 

Det har kommit in en del nya spelare gentemot i fjol. Hur tycker du att de har kommit in i laget?

– Det har inte varit några konstigheter. Jag upplever att det alltid är lätt för nya spelare att komma in i gruppen i den här föreningen. Det har alltid funnits någon slags Kalmar FF-anda med en god och lättsam stämning där vi alltid är en grupp som har kul tillsammans. 

I takt med att nya spelare kommit in och med en bra höstsäsong i ryggen är det höga förväntningar på er inför säsongen. Hur mycket märker ni spelare av detta vid sidan av fotbollsplanen?
– Vi känner av stödet och det stora intresset runt Kalmar FF. Det märker vi tydligt 365 dagar om året. Det är många som kommer fram och önskar lycka till både innan och under säsongen. När det gäller förväntningarna av vår prestation vet jag faktiskt inte. Vi vill alltid göra så bra resultat som möjligt. Men vi får skynda långsamt. Just nu har vi precis startat upp och försöker hitta ett vägvinnande spel och sätta organsiationen så att det funkar över säsongen. Det blir viktigt att hitta en bra stomme som fungerar under hela 2018. Det är viktig prio just nu.

En ny sak inför i år är att ni har börjat med teoripass mellan träningarna. Kan du berätta lite om hur det ser ut?
– Det är fokus på olika teorisaker varje gång. Ibland handlar det om en helhet med taktisk organisation. Vissa gånger sitter vi varje lagdel för sig för att titta igenom om hur vi ska positionera oss. I grund och botten handlar det om att försöka stärka förståelsen om vad vi ska göra på planen. Att vi först pratar igenom allting och sedan tar ut det till våra träningspass och praktiserar det i verkligheten. Det blir väldigt mycket lättare och skapar en god förståelse för alla spelare vad det är vi ska göra. 

Nu på måndag väntar Lokomotiv Moskva i den första träningsmatchen. Hur ser du på motståndet?
– Jag har inte jättebra koll på Lokomotiv Moskva. Det enda jag vet är att de leder ryska ligan och har uppehåll just nu. Men självklart är det ett starkt lag vi möter och det gäller att vi kommer upp i nivå för att kunna störa dem.

Det är en del supportrar som kommer åka ner och stötta er under träningslägret under morgondagen. Vill du skicka med någon hälsning till de som ska åka?

– Det var oerhört glädjande att göra. Är inte ofta vi haft supportrar på plats under träningslägret. Först och främst vill jag ge de en stor eloge för att de åker hit och stöttar oss. Det betyder väldigt mycket för hela laget. Det visar verkligen på vilket stort intresse det finns runt Kalmar FF. Jag vill även skicka med och önska de en härlig upplevelse på plats. Vi lovar att vi ska göra allt för att bjuda de på bra matcher och bra träningar. 

Annons