”Vi kommer göra allt för att ta oss vidare!”

16 februari, 2018 |

Isak Magnusson var träningslägrets stora utropstecken och har på kort tid visat att han kan bli en spelare att räkna med under 2018. Vi tog ett snack med honom för att höra hur hans tankar går inför säsongen och hur känslan är inför lördagen match mot Åtvidabergs FF!

En dag kvar nu till första tävlingsmatchen för säsongen. Hur går känslorna i truppen?

Isak Magnusson var träningslägrets stora utropstecken och har på kort tid visat att han kan bli en spelare att räkna med under 2018. Vi tog ett snack med honom för att höra hur hans tankar går inför säsongen och hur känslan är inför lördagen match mot Åtvidabergs FF!

En dag kvar nu till första tävlingsmatchen för säsongen. Hur går känslorna i truppen?
– Jag tycker det känns väldigt bra. Vi har haft bra träningar under försäsongen, både på lägret och här hemma på Gasten. Tycker även känslan har varit helt ok efter våra matcher i Estepona. I första matchen tycker jag vi var aggresiva försvarsmässigt, vinner mycket boll och hade ett bra anfallsspel. I andra matchen mot Sarpsborg fanns det bra tendenser som vi kan ta med oss. Nu vill vi sätta igång med tävlingsmatcherna och utveckla vårt spel därifrån. 

Du spelade högerback på lägret och stod för en väldigt bra insats mot Lokomotiv Moskva. Vilken position känner du själv att du kan nyttja dina kvalitéer bäst på?
– Jag ser mig själv som anfallare och känner att det är där jag kan vara med och konkurrera. Men samtidigt är det viktigaste för mig att spela fotboll. Vilken position det handlar har inte så stor betydelse. Vill tränaren att jag spelar högerback så fungerar det lika bra. 

Om vi blickar framåt mot morgondagens uppgift mot Åtvidaberg. Hur bra koll har du på dem?
– Ska jag vara ärlig har jag inte så bra koll. Jag tror att det är ett yngre lag vi möter. Givetvis har jag även koll på att John Håkansson och Pontus Fredriksson spelar där. De har jag spelat med tidigare. Det kommer bli en tuff uppgift för oss och det gäller att vi är på tårna och kommer upp i nivå. 

Hur viktig skulle du säga att Svenska Cupen är för Kalmar FF?
– Den är så klart jätteviktig för hela föreningen. Framförallt så är det en snabb väg ut i Europa. Dessutom är det bra matcher inför den allsvenska säsongen. Vi kommer göra allt för att ta oss vidare.

Tittar vi tillbaka ett år så var det inte många som hade räknat med att du skulle konkurrera på allvar om en plats i startelvan redan nu. Vad är din målsättning inför säsongen 2018?
– Jag trodde inte jag skulle få spela så mycket som jag har gjort. Jag har bara kört på och försökt att göra det så bra som möjligt. Målsättningen nu är att fortsätta vara med och konkurrera om en plats och bidra till laget. Sen får vi se hur långt det räcker. 

Planerar du att besöka lördagens match mot Åtvidabergs FF? Då hittar du den senaste informationen genom att klicka här!

Annons