”Vi jobbar stenhårt för att få ut det bästa av oss själva”

16 juli, 2019 | Okategoriserade

Vi träffade Kalmar FF:s huvudtränare Magnus Pehrsson under måndagen för att höra hans tankar efter att halva säsongen är spelad, hur han ser på fortsättningen och vad statusen är på Chidiebere Nwakali som hittills inte kunnat representera Kalmar FF i Allsvenskan. 

Vi har halva serien spelad och har hittills tagit tretton poäng på femton matcher Vad är din analys av vad som inte riktigt fungerar just nu? 
– Nu när vi är halvvägs och har mött alla de andra lagen en gång så kan vi konstatera att vi tagit färre poäng än vi önskat. Fram till omgång 8 fanns det mycket positivt att lyfta fram då det gäller spel och vi var svårslagna. Däremot var vår offensiva effektivitet inte alls på samma nivå som spelet och det blev för få 3-poängare. Därefter kom två tuffa bortamatcher mot Häcken och Malmö som resulterade i två 1-0 förluster. Speciellt Häcken-matchen var en bra insats som mycket väl kunde ha resulterat i poäng med hem men svårigheten att förvalta chanserna bestod. De två sista omgångarna innan uppehållet spelade vi bra defensivt men för långsamt och statiskt offensivt och vi hade svårt att skapa tillräckligt med målchanser.  – Vi ägnade stor del av mini-försäsongen i juni på att jobba med vårt anfallsspel och speciellt genombrottsfasen där vi ser en förbättring i de situationerna på träning och det ska nu bli naturligt även på match. Matcherna mot Djurgården och AIK, som båda i år kommer att göra upp om SM-guldet, är jämna matcher där vi arbetar hårt och lyckas med en hel del, men utan att göra mål tyvärr. Och så slutligen har vi AFC- matchen i lördags där det är första gången i år som vi defensivt brister så tydligt i enkla aktioner och släpper in tre mål tillsammans med att vi inte sätter dit de chanser vi skapar. Då blir det förlust. Tittar vi på prestationen spelar vi för långsam fotboll, d.v.s viljan att spela framåt och rörelsen hos medspelarna är för liten. Vi förlorar även för många 50/50- dueller och hastigheten i våra förflyttningar behöver bli högre vid flera tillfällen för att skapa övertag i situationer. Precis där är vi nu och det är de basala sakerna vi behöver jobba med nu för att förbättra oss till måndagens match hemma mot Djurgården.Finns det en oro över bristen på antalet skapade målchanser i de senaste matcherna? 
– Nej, att oroa sig brukar inte leda till något positivt. När det gäller antal avslut hade vi dubbla antalet jämfört med AFC, vi hade lika många som AIK och mot Djurgården så hade de dubbla antalet jämfört med oss. Varje match är olik de andra med tanke på motståndare. Det är en helhet där det handlar om att skapa mer än motståndaren som steg 1, det är en balans mellan anfall och försvar. Sedan handlar steg 2 om beslutsamhet och kvalitet i de avgörande momenten för att vinna matcher. Vi tränar inför varje match på det som vi tror ger mest effekt i just den kommande matchen samtidigt som vi vill skapa hållbara principer som spelarna alltid har med sig över tid.

Många är nyfikna och vill se Alexander Ahl-Holmström från start. Vad kan du säga om hans utveckling de senaste månaderna? 
– Alex har efter en vår med lite speltid varit het under den dryga månaden vi har tränat och spelat nu efter våra 10-dagars ledighet i början av juni. Han har varit med i truppen för första gången i år i samtliga tre matcher sedan omstarten och har hoppat in mot AIK och AFC där han verkligen har förtjänat det efter hårt jobb och bra fokus. Han är beslutsam och tydlig i sitt spel och därför presterar han bra. Han närmar sig en startplats helt klart som det ser ut nu. Nyförvärvet Chidiebere Nwakali har inte gjort någon spelminut hittills i Allsvenskan. Vad är statusen på honom och när kan vi se honom konkurrera om en plats i startelvan?
– Chidi har haft ett utmanande halvår i föreningen tyvärr. Han var allvarligt sjuk under en period och sjukdomen innebär en kraftig nedsättning av hans förmåga att tillgodogöra sig träningen. Han har inte kunnat göra sig själv rättvisa och därför har vi inte kunnat använda honom. Jag förstår att de som inte sett honom spela tidigare och följt hans matcher i framförallt Norge (Start och Sogndal) ställer sig frågande. Men det är en spelare som inte kunnat visa sina kvaliteter pga sjukdom helt enkelt. Han fick dessvärre en smäll på låret för någon vecka sedan som gjort att han har rehabtränat en kort tid men kommer i träning nu igen.Det är så klart många supportrar som hoppas på en vändning av den negativa trenden. Vad kan du säga till alla supportrar som följer laget?
– Vi, ledare och spelare jobbar stenhårt för att få ut det bästa av oss själva, spela bättre fotboll och vinna fotbollsmatcher. Vi förstår hur mycket livet påverkas av våra prestationer och resultat för alla som troget följer KFF. Där sitter vi definitivt i samma båt! Nu handlar det om att dra åt samma håll – ett hårt arbete och en tro/övertygelse om en stark KFF andra hälft av 2019 års säsong. 

Annons