”Vi ska kriga hårt för Kalmar FF under året!”

6 februari, 2018 |

För en vecka sen blev det klart att mittbacken Gbenga Arokoyo skriver på ett treårskontrakt med Kalmar FF. Under gårdagen skrevs de sista papprena under och det var en glad mittback som pratade med kalmarff.se under tisdagen. 

Gbenga, berätta om dina känslor efter att alla papper kring övergången är klar?

För en vecka sen blev det klart att mittbacken Gbenga Arokoyo skriver på ett treårskontrakt med Kalmar FF. Under gårdagen skrevs de sista papprena under och det var en glad mittback som pratade med kalmarff.se under tisdagen. 

Gbenga, berätta om dina känslor efter att alla papper kring övergången är klar?
– Det känns väldigt bra nu. Jag har fått ett fint bemötande från alla i föreningen sedan jag anlände. Mitt första intryck är att jag gillar mentaliteten hos hela gruppen. Alla är fokuserade och jobbar hårt för att gå mot en bra säsong. Det ger mig en bra känsla inför fortsättningen.

Du kommer senast från Atlanta i MLS. När fick du höra om intresset första gången?
– Jag sa till min agent att jag ville spela fotboll och inte sitta på bänken. Sedan dess har han letat efter nästa utmaning i min karriär. Då kom Kalmar på tal och jag fick en bra känsla direkt. 

Vad var det som avgjorde till slut att valet föll på just Kalmar FF? 
– Jag har haft bra koll på Kalmar FF sedan tidigare. Jag har spelat på Guldfågeln Arena tidigare och gillade atmosfären som var där. Det är många faktorer som avgör så klart. Men helheten gjorde att jag kände mig säker på att ha gjort rätt val. Nu känns det bra att få vara en del av det här.

Vad kommer du ihåg från matcherna mot Kalmar FF när du spelade i Mjällby?
– Jag kommer ihåg Guldfågeln Arena som en väldigt fin arena att spela på. Supportrarna var bra och det var alltid tuffa matcher att möta Kalmar. 

Du kommer in som det femte nyförvärvet och det är stora förhoppningar på laget utifrån. Vad är dina förväntningar på den kommande säsongen? 
– För min egen del kommer jag att ge allt jag har för att uppnå ett bra resultat. Jag vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet till övriga i laget. Både på och utanför planen. Tillsammans ska vi kriga hårt för Kalmar FF varje dag för att nå de målen vi sätter upp. Det är viktigt att vi drar åt samma håll. Då kan det här bli riktigt bra. 

Om jag skulle beskriva dig som fotbollsspelare utifrån så skulle jag säga att du är en spelare med sina största styrkor i fysiken och snabbheten. Håller du med om den beskrivningen? 
–  Ja, det stämmer ganska bra in med mina styrkor. Jag skulle beskriva mig som en lagspelare med en passion att uppnå framgång tillsammans med mina lagkramter. Vi tränar ihop och lär oss saker längs med vägen. Både av vinster och förluster. Det viktigaste för mig är att bidra till laget och hjälpa till så mycket jag kan. Ska jag lyfta fram mina egenskaper så ser jag mig som en mittback som är ganska jobbig att möta med en god teknik. Det krävs en del egenskaper för att kunna vara mittback i dagens fotboll och där stämmer jag ganska bra in. 

Du stod över första matchen mot Lokomotiv Moskva på lägret. Vilken status skulle du säga att du är i för tillfället?
– Det var mer en säkerhetsåtgärd. Jag har tränat sedan jag kom hit och allting har varit bra. Jag vet att jag inte är 100% just nu. Vi tar ett steg i taget och försöker att inte skynda fram något. Jag kanske spelar lite på torsdag men vi har ingen brådska. Det viktiga är att jag är här nu och smälter samman med laget och tar det därifrån. Sedan är det upp till tränarna om jag ska spela eller inte.  

Du har varit på en del äventyr innan du landade i Kalmar FF. Kan du berätta någonting om dina sejourer utomlands och vad du tar med dig därifrån? 
– Jag har trivts väldigt bra både i MLS(USA) och turkiska ligan. I Turkiet fick jag möjligheten att spela mot väldigt bra spelare varje vecka. Det var lite mer fysiskt än vad jag väntade mig. Men tiden i Gaziantepspor var oerhört bra för min utveckling.  Anledningen att jag lämnade till slut var på grund av oroligheter. Jag bodde på ett ställe som låg väldigt nära Syrien. Det var mycket problem runt omkring som gjorde att jag inte kände mig trygg. Då kände jag att det var dags att röra på sig. 

– Även USA var ett bra äventyr. Vi hade ett riktigt bra lag i Portland Timbers. Jag kom in när säsongen nästan var över. Tyvärr drabbades jag av skador som förstörde hela året för mig. Det var ett jobbigt bakslag men jag har krigat mig tillbaka. Nu känner jag mig väldigt motiverad att komma tillbaka och visa vad jag kan. 

Slutligen, kan du skicka med någon hälsning till Kalmar FF:s supportrar inför säsongen?
– Jag ser fram emot en härlig tid i Kalmar FF. Ni skapade en bra atmosfär när jag spelade mot er sist. Nu känns det bra att ni är på min sida och ser fram emot ert stöd från läktarplats. Tillsammans ska vi kriga under året för att uppnå bra resultat! 

Tack för pratstunden Gbenga och återigen, välkommen till Kalmar FF!

Intervju av Henrik Andersson för kalmarff.se. 

Annons