”Vi skulle skapat fler avslutssituationer i första halvlek”

16 oktober, 2016 |

Det blev förlust i eftermiddagens match för Kalmar FF på Behrn Arena med 2-1(0-1). 

Peter Swärdh, vad säger du om matchen?

Det blev förlust i eftermiddagens match för Kalmar FF på Behrn Arena med 2-1(0-1). 

Peter Swärdh, vad säger du om matchen?
– Det är ganska tydligt att den har två ansikten idag. Vi gör en bra första halvlek och bra kontroll på matchen där vi gör ett väldigt fint mål genom Tobias Eriksson. Däremot kan man känna att vi skulle skapat fler avslut mot mål kopplat till det spelövertaget vi hade. Vi var lite tunna i de situationerna. I andra halvlek känner jag att vi tappar lite i duellspelet och får ett tidigt mål emot oss. Känslan är att vi var på väg att vända upp matchbilden. Och då får vi en utvisning emot oss. 

Hur går tankarna rent taktiskt när Marko åker på sin utvisning?
– Tankarna blir att vi vill återställa backlinjen genom att få in en försvarsspelare. Därefter tar vi in David Elm för att få fast bollen offensivt och för att kunna flytta upp lagdelarna.

Givetvis väldigt tungt med tanke på den stabilitet vi ser i den första halvleken. Finns det ändå några ljusglimtar som du känner att ni tar med er?
– Just nu är det en stor besvikelse. Tittar vi på första halvlek så gör vi det ganska bra och det finns bitar där som vi kan ta med oss in till nästa match. Men sedan är vi inte tillräckligt starka idag för att kunna fortsätta andra halvlek i samma anda. 

Annons