”Vi står för en stabil defensiv insats”

16 februari, 2019 |

Kalmar FF tog sin fjärde seger under årets försäsong när man i eftermiddags besegrade Dynamo Brest med 2-0 på Gloria Golf Resort i Belek. Mittbacken och lagkaptenen Viktor Elm var nöjd efter matchen. Både med segern och vad laget visat upp totalt sett under årets träningsläger. 

Kalmar FF tog sin fjärde seger under årets försäsong när man i eftermiddags besegrade Dynamo Brest med 2-0 på Gloria Golf Resort i Belek. Mittbacken och lagkaptenen Viktor Elm var nöjd efter matchen. Både med segern och vad laget visat upp totalt sett under årets träningsläger. 

– Vi gör en stabil defensiv insats idag där vi har lagt en grund till de här segrarna och det krysset vi hade i den första matchen. Alla har en tydlig roll i försvarsspelet och utför sina uppgifter på ett väldigt bra sätt. Då blir det rätt naturligt att motståndarna får problem med att ta sig igenom även om de skapar en del målchanser på oss idag. Det kändes som det var lite tröttare ben på oss idag gentemot tidigare och det kan vara förklaringen till att vi kanske släppte till lite mer bakåt. Men vi gör två mål och då vinner man ofta sina matcher, säger Viktor Elm.  

Både senast mot Zorya Lugansk och i dagens match har det varit tuffa tillställningar med fula tacklingar och hårda ordväxlingar mellan spelarna. Viktor Elm ser positivt på att man fått spela denna typen av matcher under lägret och tror det kommer gynna laget framöver. 

– Det har varit rätt fult spel överlag i alla matcher här nere. Idag var inget undantag. Domarna sätter nivån genom att vara lite halvslappa i sin bedömning. Sedan kan man väl säga att det varit gemensamt för alla tre motståndarna under lägret att de gör allt för att vinna. De spelar lite småfult och går in rejält i närkamperna. Jag ser det bara positivt och tror vi kommer ha rejäl nytta av att ha spelat de här matcherna om vi blickar framåt. 

Under kvällen väntar en gemensam aktivitet där bröderna Elm håller en avslutning på den sjukampen som pågått under veckan. Sedan väntar tidig uppstigning under söndagen för avresa tillbaka till Kalmar. Totalt sett är man väldigt nöjda med lägret och konstaterar att man tagit steg framåt under dessa två veckorna. 

– Ja, verkligen. Det har varit ett bra läger där hotellet varit fantastiskt och allt vid sidan av. Planerna kanske kunde varit någon nivå bättre men överlag har det fungerat väldigt bra. Tittar man på det sportsliga har vi tagit steg framåt i varje match och känt oss trygga i det vi gör. Det har varit mycket jobb under dessa veckorna för att  sätta defensiven och utveckla presspelet. Där kan man konstatera att vi är på rätt väg men det är fortfarande hårt arbete kvar. Vi får inte slå oss till ro och känna oss för nöjda, avslutar lagkaptenen Viktor Elm. 

Nästa match för Kalmar FF spelas söndag den 24 februari kl.13.00 då Helsingborgs IF gästar Gasten IP. 

Annons