”Vi ville ha med oss tre poäng härifrån”

9 september, 2020 | Nyhet

Debut för U21-landslaget igår på Guldfågeln Arena och målskytt i kvällens match mot Helsingborgs IF. Ändå var det blandade känslor hos Edvin Crona efter kvällens match på Olympia.

– Vi ville ha med oss tre poäng härifrån. Så det är klart man är besviken. Vi får ett bra tryck på dem i slutet av matchen och skapar samtidigt väldigt fina målchanser. Samtidigt har vi bra kontroll på defensiven i det skedet av matchen och HIF skapar i princip ingenting.

Edvin säger samtidigt att uttagningen till U21-landslaget och inhoppet under gårdagen betydde mycket för självförtroendet inför kvällens match.

– Verkligen. Det var en väldigt bra bekräftelse att man gör någonting bra, att sakerna man gör går i rätt riktning och att man utvecklas som fotbollsspelare. Jag tycker jag gör ett bra inhopp idag och det är skönt när man får utdelning. Samtidigt är det synd att vi inte kan vinna matchen. Det är det viktigaste.

Med tjugo minuter kvar i kvällens match var det han som förvaltade Filip Sachpekidis framspelning och satte dit kvitteringen.

– Det var lite kamp på vänsterkanten och Filip fick till ett väldigt fint inlägg. Jag försökte leta upp en fri yta där jag kunde ta position. Sen var det bara att trycka dit den.

Härnäst för Edvin Crona och Kalmar FF väntar match på måndag igen då IFK Norrköping gästar Guldfågeln Arena.

– Varje match är så klart viktig här nu. Vi tar en match i taget och ger 100% för laget hela tiden. Jag hoppas vi kan ta med oss spelet vi har i slutet av matchen idag där vi skapar mycket fina lägen och håller tätt bakåt. Sen får vi ta det därifrån.

Annons