Victor Backman lämnar Kalmar FF

13 december, 2022 | Nyhet

Kalmar FF och Örebro SK är överens om en permanent övergång för Victor Backman. 

Victor kom till Kalmar FF:s akademi inför säsongen 2017. I september 2020 skrev han sitt första A-lagskontrakt och debuterade i Allsvenskan den 18 april 2021 i 1-0-vinsten mot Degerfors IF. 

Jörgen Petersson, Sportchef Kalmar FF
– I utvärdering tillsammans med  Victor har han uttryckt önskemål om att få möjligheten att komma till en ny miljö där han ser större möjlighet till mer speltid och därmed större chans att utvecklas vidare. Jag hade glädjen att som tränare få ha honom som spelare i Akademin. Trots en del motgångar i början, visade han alltid upp ett driv, en ambition och en väldigt bra attityd på och utanför planen. Egenskaper som kommer att ta honom vidare i karriären, närmast till Örebro SK. Vi önskar Victor stort lycka till på och utanför planen framöver.

Victor Backman
– Jag kom till Kalmar som 16-åring med en helt ny omgivning och miljö. Nu lämnar jag nästan sex år senare. En fjärdedel av mitt liv har jag spenderat i Kalmar och utvecklats väldigt mycket, både på och utanför fotbollsplanen. Kalmar FF har varit en stor del i att jag har kunnat känna mig trygg. Jag kommer att ta med mig otroligt mycket från min tid i Kalmar. Jag har fått vänner för livet, utvecklats vidare som fotbollsspelare och hade en fantastisk tid i U19. Trots att jag önskat att det hade gått bättre för mig personligen har det varit två riktigt roliga och utvecklande år i A-laget. Ett stort tack till Henke, Stefan och hela ledarstaben kring laget de två senaste åren. Tack till Jörgen Petersson som var min tränare i två år i U19-laget där jag lärde mig otroligt mycket. Tack till ”Jensa” som funnits som fotbollsmentor, speciellt under mina gymnasieår. Tack till David Bergqvist som var en stor del i mitt val av Kalmar FF. Ett extra stort tack även till Rasmus Elm som funnits där som stöd på och vid sidan av planen när det har behövts. Sist men inte minst, tack Kalmar stad och alla supportrar. Lycka till nästa säsong!

Annons