Viktor Noring klar för Kalmar FF!

3 april, 2019 | Okategoriserade

Idag blev det klart att 28-årige målvakten Viktor Noring ansluter till Kalmar FF. Avtalet sträcker sig fram till och med den 15 juli och han gör sitt första träningspass med sina nya lagkamrater under onsdagen. 

– Det känns väldigt bra att vara här. Jag har fått ett väldigt bra intryck och det känns verkligen som att Kalmar FF är en förening som är redo att ta nästa steg upp i kedjan. Känslan är att detta kan vara ett bra steg i min karriär där jag kan ta utvecklas vidare, säger Viktor Noring. 

Viktor började sin karriär som fotbollsspelare i fyra års ålder i sin moderklubb Husie IF där han stannade tills han var femton år gammal. Därefter gick flyttlasset till Trelleborgs FF där karriären tog fart på allvar. 

– Man kan väl säga att det blev starten på min karriär med bland annat debuten i Allsvenskan. Sedan gick flyttlasset till Celtic som blev mitt första utlandsäventyr. Det var en nyttig tid för mig där jag utvecklades väldigt bra som målvakt även om konkurrensen var extremt hård. Men att få jobba med deras målvaktstränare Steven Woods var en viktig tid där man tog med sig mycket. 

Efter Celtic har Viktor även varit i Bodö/Glimt, SC Heerenveen, Lyngby BK, Heart of Midlothian och nu senast Landskrona BoIS. Kalmar FF:s sportchef Thomas Andersson-Borstam är nöjd med Kalmar FF:s senaste tillskott. 

– Vi har haft en plan att vi ska vara tre målvakter i truppen. Därför känns det skönt att vi nu gjort klart med Viktor Noring som har stor erfarenhet från både högsta nivå nationellt och internationellt. Vi ser fram emot att jobba tillsammans och önskar honom varmt välkommen till föreningen, säger Kalmar FF:s sportchef Thomas Andersson-Borstam. 

Annons