Ville Nilsson förlänger avtalet

20 september, 2023 | Nyhet

19-årige anfallaren Ville Nilsson, som tillhör akademin och gått hela vägen upp från Kalmar FF:s ungdomslag, har skrivit ett längre avtal med föreningen. 

Ville Nilsson
– Jag är väldigt glad och stolt att få detta förtroendet från föreningen. Det är också kul att fortsätta min karriär i min barndomsförening. Sättet de behandlar unga spelare här är en miljö jag vill vara i. Att få konkurrera i A-truppen på träning kommer utveckla mig som spelare då det är en konkurrenskraftig trupp. Nu är jag fokuserad på att ta nästa kliv i min utveckling och är väldigt taggad att kämpa för Kalmar FF. 

Jörgen Petersson, Sportchef Kalmar FF 
– Ville är en av spelarna i P19 som utvecklats snabbast under det senaste året och som klarat av övergången till att träna och verka i en A-lagsmiljö, med allt vad det innebär i intensitet och kravställning. Han är en väldigt bra press-spelare med hög intensitet och som är tekniskt skicklig. Hans nya avtal sträcker sig över säsongen 2025.  
– Vi har ett antal akademispelare som kontinuerligt tränat med vår A-trupp under säsongen. Därför har det, bland annat, varit viktigt att inte hålla A-truppen för stor för att kunna ge dessa spelare möjligheten att närma sig seniorspel på elitnivå och utvecklas väl. Utvecklingen under året är tydlig och det har varit ett lyckosamt mellansteg för våra P19-spelare under 2023. 

Ville Nilsson
Position: Anfallare
Född: 12 juni 2004

Annons