Förlust mot Mjällby AIF

29 april, 2024 | Nyhet

Kalmar FF tog sig till Strandvallen för möte med Mjällby AIF under måndagskvällen. Första chansen i den första halvleken skapade KFF i den 3:e minuten efter ett långt inkast från Rony Jansson som landade hos Romario som sköt på täckande Mjällbyförsvarare.

Hemmalaget satte en hög press mot KFF-försvaret under inledningen av matchen och tvingade KFF att lyfta en del långbollar. Men i den 14:e minuten spelade sig KFF ur den höga Mjällbypressen och bollen hamnade hos Jacob Trenskow på högerkanten som vek in i banan och avlossade ett skott som Lundin kunde ta hand om.

Matchens första mål skulle hemmalaget stå för i den 18:e minuten när Jagne stod för förarbetet och gav bollen till Röjkjaer som avslutade via en KFF-fot i mål till 1-0. De rödvita som fanns på plats på Strandvallen skulle dock få jubla i den 22:a minuten när Arash Jafarpour drev fram bollen på högerkanten och spelade in den till Kevin Jensen som skapat sig en fin yta i straffområdet och kunde kvittera till 1-1.

I den 28:e minuten kom Mjällby runt på högerkanten och spelade in bollen men KFF-försvaret kunde ta hand om bollen. Två minuter kom man återigen fram på högerkanten och spelade in bollen men Samuel Brolin kunde tippa bollen över ribban till hörna. Samuel Brolin boxade bort hörnan som även blåstes av för offside.

Jacob Trenskow har startat denna säsongen på ett starkt sätt. Han skulle ge KFF ledningen med 2-1 i den 33:e minuten med ett välplacerat skott bakom Lundin i Mjällbymålet efter att Jonathan Ring vann tillbaka bollen utanför offensivt straffområde. Simon Skrabb fick en fin chans några minuter senare när han fick en passning av Kevin Jensen men avslutet gick över.

I den 43:e minuten skulle dock Mjällby kvittera till 2-2 genom Jagne som var påpasslig i straffområdet efter att Johansson slagit ett inlägg som Samuel Brolin inte fick tag i. Bollen landade hos Stroud som hittade Jagne som kunde stöta in kvitteringen. Det var relativt chansfattigt under den andra halvlekens första fem minuter. I den 51:a minuten fick hemmalaget en frispark på offensiv planhalva som Röjkjaer sköt över efter en kort variant. Röjkjaer slog in ytterligare en frispark i den 73:e minuten men den letade sig förbi den högra stolpen.

Mjällby var inne i en bra period i matchen efter 70 minuter spelade och gav inte KFF-spelarna chansen att vila med bollen och spelade stabilt i sitt försvarsspel. Då och då hittade man framåt i banan, när Jagne tog sig fram centralt i den 83:e minuten men avslutet gick över.

KFF fick till ett anfall i den 88:e minuten när Abdussalam Magashy fick bollen på vänsterkanten och spelade vidare till Simon Skrabb som lyfte in bollen i straffområdet men Lundin kunde enkelt plocka ner bollen. Mjällby fick en hörna i den 90:e minuten som KFF-försvaret nickade undan. Hemmalaget behöll trycket på offensiv planhalva men KFF-försvaret försvarade sig bra.

På tilläggstid i den andra halvleken fick hemmalaget en chans efter ett långt inkast som Samuel Brolin räddade ut till hörna. Hörnan gick till en ny hörna från höger som lyftes in i straffområdet som nickades vidare till Kiilerich som stötte in bollen i mål och gav Mjällby ledningen med 3-2.

Det var det sista som hände i matchen och Kalmar FF förlorade matchen på Strandvallen mot Mjällby AIF med siffrorna 3-2.

Nästa match för Kalmar FF spelas mot Halmstads BK hemma på Guldfågeln Arena lördag den 4 maj. Stort tack till alla rödvita supportrar som stöttade oss ikväll på Strandvallen.