U21: Oavgjort på Fredriksskans

2 november, 2009 |

Kalmar FF avslutade årets säsong med att spela oavgjort 0-0 mot Malmö FF.

Det blev mållöst när Kalmar FF och Malmö FF möttes under måndagen i den sedan tidigare uppskjutna matchen i Folksam U21 Södra. Lagen hade varsin halvlek på ett blåsigt och kylslaget Fredriksskans och det oavgjorda resultatet får anses rättvist.

Malmö FF hade det mesta av spelet under den första halvleken och var det lag som skapade det hetaste målchanserna. Etrit Berisha hade stundtals fullt upp att göra i målet och var en stor bidragande orsak till att Kalmar FF kunde gå till pausvila med 0-0. Under den andra halvleken tog Kalmar FF över initiativet och när laget skruvade upp tempot kom också chanserna på löpande band. Framförallt under avslutningskvarten borde Kalmar FF avgjort matchen, men Dejan Garaca i MFF-målet gjorde flera bra ingripanden och räddade en poäng till skåningarna.

– En godkänd prestation, inte mer. Vårt spel stämde inte riktigt under den första halvleken och det blev bättre efter paus sedan vi gjort lite taktiska ändringar. Sedan avslutar vi matchen stark och kunde faktiskt vunnit matchen på slutet. Daryl Smylie var duktig i matchen, likaså Etrit Berisha i mål. Etrit har inte fått så många chanser i år då Zlatan har varit bra under säsongen, men när han nu fick chansen så agerade han stabilt med många fina räddningar, säger Giles Stille efter dagens match.

Säsongen 2009 är nu över för U21-laget som kan titulera sig seriesegrare i Folksam U21 Södra. Efter tre raka segrar i slutspelet tog man sig vidare till det efterföljande finalspelet. Där föll man dock tungt i semifinalen mot Halmstads BK som vann med 2-0 på Örjans Vall. Ett HBK som sedan gick hela vägen och blev U21-mästare 2009.