Seger i träningsmatchen mot BK Häcken

28 juni, 2024 | Nyhet

Kalmar FF tog emot BK Häcken under fredagen i den första matchen under Ekerum summer camp på Öland.
Matchen var bara ett par minuter gammal när gästerna skulle få jubla efter att Nioule kom fri med Samuel Brolin efter en kontring och rullade in ledningsmålet. Kalmar FF skulle dock kvittera till 1-1 efter en kvart spelad av den första halvleken när Jacob Trenskow hittade Dino Islamovic som nickade in bollen bakom Abrahamsson i Häcken-målet.

I den 21:a minuten fick vi se ett fint anfall från KFF när Gersbach tog sig fram på vänsterkanten och skickade in bollen i straffområdet som hittade fram till Jacob Trenskow som nickade över.

Häcken är ett skickligt lag både i det uppställda anfallsspelet men också i sina sylvassa kontringar där hastigheten ofta är hög, det fick KFF-försvaret känna prov på under den första halvleken när gästerna vann bollen och kunde ställa om.

Efter dryga halvtimmen spelad av den första halvleken skulle Häckenspelarna återigen få jubla när man återtog ledningen med 2-1 genom Agbonifo som fick bollen på högerkanten och vek in i banan och avlossade ett skott utanför straffområdet som letade sig in i mål bakom Samuel Brolin. Kalmar FF skulle skapa en chans några minuter efter gästernas ledningsmål när Melker Hallberg fick bollen på högerkanten och tog sig in i straffområdet men avslutet räddades av Abrahamsson. Lagen gick till halvtidsvila med en Häcken-ledning.

Inför den andra halvleken fick vi se två förändringar där Simon Skrabb och Lars Saetra byttes ut och Rasmus Sjöstedt och Saku Ylätupa byttes in. Den sistnämnda som är tillbaka i KFF efter sin utlåning till FC Helsingör tog plats i anfallet tillsammans med Dino Islamovic och Jacob Trenskow.

Dino Islamovic var pigg och stod för en fin insats under matchen och fick den första chansen för KFF i den andra halvleken men skottet täcktes av en Häckenspelare, men det skulle komma mer från Dino ju mer matchen gick. Några minuter senare fick vi se ett fint anfall av hemmalaget men Jonathan Rings skott gick ut till hörna. Den efterföljande hörnan avslutades med att Vince Osuji som tog plats i backlinjen tillsammans med Rasmus Sjöstedt sköt över.

KFF var inne i en fin period under den andra halvlekens första del och i den 49:e minuten gjorde Dino Islamovic sitt andra mål för dagen när han nickade in Saku Ylätupas inlägg till 2-2. Bara tre minuter senare skulle vi få se ett mycket vackert 3-2- mål från KFF. Alex Gersbach satte igång spelet snabbt efter att Vince Osuji fått frispark på mittplan och sköt bollen över Abrahamsson och in i mål.

Vi fick se prov på Häckens kontringsspel i den första halvleken och fick i den andra halvleken se ett Kalmar FF som ställde om och kontrade efter att man vunnit bollen på mittplan. Jacob Trenskow fick bollen centralt i den 58:e minuten och dribblade förbi ett par motståndare och tog sig in i straffområdet och sköt men avslutet gick rakt på Abrahamsson. En annan spelare som är duktigt i kontringsspelet är Kevin Jensen som hoppade in i den andra halvleken och skapade oreda för Häckenförsvaret. I den 63:e minuten fick han bollen i djupet av Melker Hallberg som tog plats som högerback i dagens match och lyckades få iväg ett avslut på mål med bevakning av två motståndare.

I den 71:a minuten fick Häcken en hörna som nickades tätt utanför stolpen av Hovland. I den 74:e tog sig gästerna fram på vänsterkanten där Lundkvist spelade in bollen i straffområdet men blev för brant för Yousef som tagit en löpning mot bortre stolpen. På stopptid i den andra halvleken lyfte Häcken in bollen mot straffområdet men Layounis nick gick utanför.

Det blev inga fler mål i matchen som Kalmar FF vinner med 3-2 efter två mål av Dino Islamovic och ett av Alex Gersbach. Tack till alla rödvita supportrar som tog sig till Ekerum för att heja fram oss. Nästa match spelas mot Kolding IF under söndagen med matchstart 13:00, välkomna tillbaka då.

Startelvan för Kalmar FF i första halvlek: BrolinHallberg – Saetra – Osuji – GersbachRomario – Skrabb – GojaniRing – Islamovic – Trenskow
Startelvan för Kalmar FF i andra halvlek: BrolinHallberg – Sjöstedt – Osuji – GersbachRomario – Ring – GojaniYlätupa – Islamovic – Trenskow

Bänken: Kindberg – Sjöstedt – Kia – Magashy – Kujundzic – Jafarpour – Andersson – Andersson – Jensen – Ylätupa – Isa – Råvik – Braun

Byten under matchen: Ut Skrabb, in Ylätupa Ut Saetra, in SjöstedtUt Roma, in MagashyUt Ring, in JensenUt Vince, in JafarpourUt Alex, in KiaUt Trenskow, in IsaUt Gojani, in KujundzicUt Islamovic, in William Andersson

Text: Christoffer Karlström