Förlust i Halmstad

31 januari, 2015 |

HBK avgjorde med två mål i första halvlek

Kalmar FF inledde dagens träningsmatch bäst och första halvtimmen hade man bra koll på HBK. När sedan Simon Silverholt kontrade in 1-0 tappade KFF initiativet.

Tolv minuter efter 1-0 fick HBK en straff som Karikari placerade in lågt i målet och förbi Söderberg som touchade bollen.

I andra halvlek bytte Kalmar FF in fem nya spelare men resultatet stod sig matchen ut.

Peter Swärdh efter matchen
– I dag var det tydligt hur ojämna vi är i vår prestation, både offensivt och defensivt. Vid deras båda mål svarar vi för svaga prestationer där vi går bort oss lite för lätt och lämnar för stora ytor.
Felbeslut radas upp i anfallen men det finns goda intentioner emellanåt men det går lite för långsamt och vi saknar kvalité i vissa delar. Vi bjuder in deras försvarsspel igen när  vi har slagit ut dom så att vi får starta om vilket ger oss väldigt mycket ytterzoner där vi kommer runt en del men inte tillräckligt vasst och bra.

Matchfakta hittar du här

Kalmar FF föll med uddamålet på Örjans vall

Tyvärr blev Kalmar åter poänglösa efter det att Halmstad vann kvällens match med 2-1 efter en sen reducering av Daniel Mendes.

Trots det visade laget upp både en bättre vilja och ett bättre spel på planen den här gången än senast mot Åtvidaberg men några marginaler har Kalmar FF inte med sig just nu.