Förlust mot IFK Norrköping

21 oktober, 2018 |

Det blev förlust i kvällens match med 2-1 mot IFK Norrköping. Viktor Elm gav Kalmar FF ledningen i den första halvleken. Norrköping kvitterade strax innan halvtid och kunde fullborda vändningen i den andra halvleken när Kalle Holmberg avgjorde matchen.

Henrik Rydström efter matchen

– Vi hade väldigt stor respekt för Norrköpings offensiv. Vi ville möta de genom att ligga lite lägre, gentemot vad vi gjort tidigare, och stänga igen så de inte fick hitta in i sina inre korridorer och bli rättvända och få fart. Vi ville också ha tre djupledsgående spelare längst fram och plåga de. Det funkade bra i den första halvleken. I den andra blir det lite väl långa sekvenser där Norrköping har bollen och vi känner att det glider över i deras favör. Samtidigt kanske det inte är så tydligt att de ska göra mål. Men de har stora kvalitéer längst fram och vi blir lite för raka i perioder av matchen. Samtidigt får man ge Norrköping en eloge. De har ett bra presspel idag och lyckas göra så Romario och Rasmus inte får styra och andas.

Statistik
Avslut: 6-4
Hörnor: 9-4
Gula kort: 3-1(Mikael Dyrestam, Viktor Elm, Rasmus Elm)

Det blev förlust i kvällens match på Östgötaporten mot IFK Norrköping med 2-0(1-0) inför 7 452 åskådare på Östgötaporten. Nästa match för Kalmar FF:s del spelas nu på lördag då man tar sig an Östersunds FK borta.

(mer…)

På två minuter i slutet av den första halvleken ordnade guldjagande IFK Norrköping segern på Guldfågeln Arena. Kalmar FF ordnade en reducering genom Marcus Antonsson på straff i den 68e minuten. Men närmre än så kom man inte, trots fina lägen på slutet av matchen.