Förlust på Bravida Arena

15 maj, 2019 | Okategoriserade

Det blev förlust i kvällens match på Bravida Arena med 1-0 (0-0). Målet inslaget i den 67:e matchminuten av BK Häckens mittfältare Ahmed Yasin.

BK Häcken tog tag i taktpinnen i början av matchen och stod för majoriteten av bollinnehavet på Bravida Arena. Det var även hemmalaget som skapade matchens första målchans i den 12:e matchminuten genom mittfältaren Ahmed Yasin. Alexander Jeremeieff bröstade ner en långboll där Yasin testade skott från distans. Kalmars målvakt Lucas Hägg-Johansson var dock bra med i Kalmar-målet och stod för en bra räddning.

Efter tjugo minuters spel började Kalmar äta sig in i matchen och i den 23:e matchminuten kom även matchens farligaste målchans. Viktor Agardius slog ett inlägg mot boxen där Nils Fröling dök upp med huvudet och nickade i stolpen. Oerhört nära ett ledningsmål från den unge talangen som stod för en bra första halvlek genom att vara ett ständigt hot mot Häckens backlinje med sin ständiga löpvilja.

Tio minuter senare blev det farligt igen. Denna gången för BK Häcken. Frispark utanför straffområdet som togs om hand om Joona Tooivio. Med ett hårt distansskott såg det ut som att göteborgslaget skulle göra första målet i matchen. Men Lucas Hägg-Johansson stod för en mycket bra räddning och såg till att halvtidsresultatet blev 0-0. Ganska rättvist om man såg till matchbilden där det blev en jämn första halvlek där Kalmar FF hade bästa möjligheten att ta ledningen.

Andra halvlek startade i samma anda som den första och det dröjde fram till den 55:e matchminuten innan vi fick se halvlekens första målchans. Piotr Johansson tog sig loss på högerkanten och fick på ett fint lägg från höger. Viktor Agardius dök upp på bortre och fick på en klockren träff med vänsterfoten. Men skottet, återigen, i stolpen.

Tio minuter senare fick Häckens anfallare Jeremejeff bollen utanför straffområdet och gick på avslut. Bollen i stolpen. Men på returen dök Ahmed Yasin upp och kunde rulla in 1-0 för hemmalaget. Väldigt ologiskt i detta skedet av matchen då Kalmar FF kändes klart hetare och stod för de hetaste målchanserna.

Kalmar FF hade sedan svårt att skapa några riktigt farliga målchanser till en kvittering och BK Häcken lyckades hålla undan. Nu gäller det att ta nya tag och ladda om inför nästa match som spelas redan nu på söndag mot Malmö FF.

Startelvan i dagens match
Lucas Hägg-Johansson, Piotr Johansson, Fidan Aliti, Viktor Elm- Isak Magnusson, Romario, Herman Hallberg, Måns Söderqvist, Viktor Agardius- Papa Diouf, Nils Fröling

Avbytare
Viktor Noring, Chima Akas, Emin Nouri, York Rafael, Mahmoud Eid, Rafinha, Maxwell

Mål
1-0, Ahmed Yasin, 67 min

Byten
59 min: Nils Fröling ut, Maxwell in
76 min: Måns Söderqvist ut, Mahmoud Eid in
82 min: Herman Hallberg ut, Rafinha in